Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Opinie na temat wykonania obudów firmy STX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Opinie na temat wykonania obudów firmy STX

Witam

Tak jak w temacie co sądzicie o wykonaniu obudów firmy STX.

Wystawiam ten post ponieważ kupiłem obudowy od nich do kolumn fx200 i muszę powiedzieć ze zostały wykonane marnie ;/ gdyś otwór na głośnik średnio tonowy został złe zrobiony.

Może opiszę to trochę

Zamówiłem głośniki oraz obudowę do kolumn fx200 wszytko ok dobry kontakt szybka dostawa i na pierwszy rzut oka wszytko dobrze było a tu nagle taki problem ponieważ głośnik średnio tonowy nie wchodził w obudowę oczywiście zadzwoniłem do firmy i powiedzieli mi ze " wychodzą dwie wersje tych obudów i zapomnieli się o tym i wysłali nie te głośniki do tej obudowy ... oczywiście głośniki mi wymienili a tu się pojawił kolejny problem taki ze znów głośnik średnio tonowy nie chciał wejść do obudowy ;/ gdyś ścianki był za blisko i terminal od głośniki przeszkadzał ....

Po tym zdarzeniu sam doprowadziłem obudowy do tego zęby głośniki pasowały nie było to wielki problem ale jestem ciekawy czy ktoś miał tez tak problem

Wstaw zdjęcia jak możesz.

Skomentuj

Za dużo informacji na temat obudów nie ma bo mało kto z userów kupuje obudowy,większość sama je robi. Napisz jeszcze o jakich obudowach mowa (model czy coś).

Na elektrodzie jeden z userów opisywał kolumny PA-400-4-FR lub PA-600-8-FR (dokładnie nie pamiętam).

Skomentuj

Pisze przecież ze fx-200. Pokaz najlepiej fotki jak to wygląda

Skomentuj

ogolnie budzetowe skrzynki STXa to taka sobie robota... ale przynajmniej tanio i szybko :P

drozszych konstrukcji nie macalem

Skomentuj

na czerwono jest zaznaczone gdzie musiałem lekko wyciąć zęby głośnik wszedł na drugim zdjęciu aż tak nie widząc ale tam był taki wystający klocek ... może to nie dużo ale czy oni nie sprawdzają jak je robią ??

pierwsza obudowa
            http://img96.imageshack.us/img96/7011/20100106081.jpg

druga obudowa
            http://img96.imageshack.us/img96/6680/20100106082.jpg

Skomentuj

Zamieszczone przez PeterWhite
              na czerwono jest zaznaczone gdzie musiałem lekko wyciąć zęby głośnik wszedł
              Ciesz się, że za mało a nie za dużo :) ogólnie na fotkach widać minimalną pomyłke więc nie ma powodów do narzekań

Skomentuj

Zamieszczone przez adambb
                ogólnie na fotkach widać minimalną pomyłke więc nie ma powodów do narzekań
                minimalna? :shock:
                to jest produkcja maszynowa wiec nie mam pojecia jak wogole tam moze byc mowa o jakiejkolwiek pomylce :?: :!:
                a tu w obu przypadkach widac zupelnie inne wady :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                  ogólnie na fotkach widać minimalną pomyłke więc nie ma powodów do narzekań
                  minimalna? :shock:
                  to jest produkcja maszynowa wiec nie mam pojecia jak wogole tam moze byc mowa o jakiejkolwiek pomylce :?: :!:
                  a tu w obu przypadkach widac zupelnie inne wady :???:
                  Paweł na pewno miałeś okazję składać kupne meble, jeżeli nie to powiem Ci, że jak długo żyje nigdy nie było nic idealnie a tam też wszystko maszynowo :) Po prostu tani produkt, jeżeli ktoś chce może zrobić sam obudowy, jeżeli nie kupuje gotowce, obudowa źle zrobiona zapewne można reklamować, kolega poprawił je we własnym zakresie więc o gwarancji na ten element może zapomnieć :) Problem byłby wtedy gdyby podniósł skrzynie i został mu front lub cokół w rękach, albo głośniki wpadały do środka :)

Skomentuj

Paweł na pewno miałeś okazję składać kupne meble
                    tak, nawet zarabialem na tym
                    jak długo żyje nigdy nie było nic idealnie a tam też wszystko maszynowo
                    drobne poprawki otworow itp byly - ale nie az takie buble :shock:

Skomentuj

Ja rozumiem, że niższa cena może wynikać z użycia tańszych, powiedzmy gorszych jakościowo materiałów i z prostoty kształtu ale takiego bubla nie można tłumaczyc niską ceną. Jak kupujemy coś taniego to powinniśmy być świadomi, że może to byc mniej trwałe czy coś w tym stylu ale powinno być sprawne. To tak jak byśmy kupowali tani czajnik (ale nowy!) i na pytanie "dlaczego taki tani" dostali byśmy odpowiedź "bo jest dziurawy i trzeba tą dziurę najpierw sobie zakleić". Ty już tam zaingerowałeś (no i w sumie uznanie, że sobie sam z tym poradziłeś ) i, że tak powiem kuper zbity ale ja bym to reklamował - ewentualnie jakiś (nawet niewielki) rabat albo upomionek żeby już nie tracić czasu i pieniędzy na przesyłki.

Skomentuj

Widać, że to po prostu montują, jak meble, nawet nie sprawdzą czy pasuje głosnik. A, że deseczka jest w środku to uznali, że pomyłka centymetr w tą czy w tą nie ma znaczenia bo i tak nie widać :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80
                          Widać, że to po prostu montują, jak meble, nawet nie sprawdzą czy pasuje głosnik. A, że deseczka jest w środku to uznali, że pomyłka centymetr w tą czy w tą nie ma znaczenia bo i tak nie widać :mrgreen:
                          ciekawe w takim razie jak się mają wewnętrzne objętości skrzynek do wartości deklarowanych przez producenta.. skoro w jednej podcinałeś a w drugiej nie to zapewne wymiary wewnętrzne muszą się też różnić....
                          Nie ma co trochę bubel odstawili - prześlij im fotki zobaczymy co powiedzą

Skomentuj

Kiedyś składałem meble renomowanej firmy, dosyć drogie, a krzywe jak ... Są tylko dwa pytania - Czy nie składał tego jakiś nowy człowiek ? Kto z kontroli jakości zatwierdził taki produkt ?

Skomentuj

Re: Opinie na temat wykonania obudów firmy STX

Zamieszczone przez Ali1979
                              prześlij im fotki zobaczymy co powiedzą

Zamieszczone przez PeterWhite
                              ...wszytko dobrze było a tu nagle taki problem ponieważ głośnik średnio tonowy nie wchodził w obudowę oczywiście zadzwoniłem do firmy i powiedzieli mi ze " wychodzą dwie wersje tych obudów i zapomnieli się o tym i wysłali nie te głośniki do tej obudowy ... oczywiście głośniki mi wymienili a tu się pojawił kolejny problem taki ze znów głośnik średnio tonowy nie chciał wejść do obudowy
                              Ja myślę że ten temat jest już śledzony przez firmę. Zaraz pewnie któryś z bojówki napisze że laik kupił obudowy i nie może sobie poradzić ze złożeniem,tak jak twierdzą że eminensy to "Chińskie badziewie".

Na zdjęciach widać że to jest błąd konstrukcyjny i raczej nikt temu nie zaprzeczy.

Skomentuj

PeterWhite A co ta obudowa taka skatowana po prawej stronie ?

Skomentuj

pewnie frezarka lub jakies inne narzedzie

Skomentuj

Te małe zarysowania po prawej stronie w pierwszej obudowie mi się zrobiły gdy wycinałem (mój błąd) ale już go usunąłem i nie widać ;pp a wysłałem wiadomość do firmy z zdjęciami i opisałem całość i czekam na odp (już dwa dni i nić myślę ze nawet mi nie odpiszą ale mam telefon do nich i zadzwonię zobaczę co mi powiedzą :) )

dabyl masz racje miałem to reklamować ale ile można najpierw złe głośniki dostałem a teraz znowu to i kolejny tydzień nie maiłem czasu zbytnio

a najlepsze jest to gdy dzwoniłem do nich pierwszy raz jak reklamowałem głośniki to najpierw chcieli zęby przednią cześć obudowy jakoś wymontował i oni po to przyjadą i mi naprawią ... chyba ogłupieli wtedy .... i druga opcja była z tymi głośnikami i chyba lepsza tak myślę ...

Skomentuj

Czaruję...
                                    X