Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

lakierowanie mosiądzu i aluminium

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

lakierowanie mosiądzu i aluminium

Witam, mam zamiar wykonać panel przedni do przedwzmacniacza z aluminium oraz gałki potencjometrów z mosiądzu. Czy ktoś może lakierował takie elementy? Chodzi mi o lakier bezbarwny zabezpieczający żeby materiały nie śniedziały. Da rade to wykonać domowymi sposobami aby to ładnie i estetycznie wyglądało? jakimi lakierami najlepiej to zrobić?

Pozdrawiam.

na alu ładnie wychodzi lakierem w spreju do felg samochodowych, gałek z mosiądzu to bym raczej nie lakierował, tylko wypolerować.

Skomentuj

zomo, a nie lepiej oddać mosiądz do złocenia technicznego ? Jak dobrze wypolerujesz mosiądz przed złoceniem to będziesz miał piękną złotą powierzchnię, która nie ma prawa się utleniać i ciemnieć (no chyba, że będzie po prostu brudna od paluchów)

Skomentuj

Quester, orientujesz się w cenach takich zabiegów ?
        Tak rząd wielkości mniej więcej.

Skomentuj

W zasadzie wypolerowany mosiądz już ma kolor złotka Nie chce bardziej złotego a zależy mi tylko na zabezpieceniu. wypolerowany mosiądz śniedzieje i to bardzo szybko.

http://img96.imageshack.us/img96/2302/obrazp.jpg

Skomentuj

http://www.strefakonserwatora.pl/zap...azu-p-198.html

Skomentuj

Zamieszczone przez zomo
              Nie chce bardziej złotego a zależy mi tylko na zabezpieceniu
              no to wypoleruj jakimś środkiem z dodatkiem teflonu, plastmal lub podobne, w domowych warunkach powinno z rok działać.

Skomentuj

Zamieszczone przez funiax1
                no to wypoleruj jakimś środkiem z dodatkiem teflonu, plastmal lub podobne, w domowych warunkach powinno z rok działać.
                A może zabezpieczyc teflonem bezbarwnym w sprayu?

Skomentuj

Zamieszczone przez zomo
                  A może zabezpieczyc teflonem bezbarwnym w sprayu?
                  nie wiem, nie stosowałem tego nigdy, może to być dobry pomysł.

Skomentuj

Zamieszczone przez zomo
                    W zasadzie wypolerowany mosiądz już ma kolor złotka
                    ale i tak z czasem zacznie ciemniec...
                    skoro spray do felg daje rade to napewo sprawdzi sie w domu - przeciez na kola tez dzialaja trudne warunki

Skomentuj

takero, jakiś czas temu (kilka m-cy) za 5 gałek do potencjomentrów z mosiądzu + płyta mosiężna 700x70mm zapłaciłem nieco ponad 200 zł (pokrycie chyba 12 lub 14 karatowym złotem żeby było taniej). Z tym, że złocenie techniczne zrobiłem na płycie najcieńszą możliwą warstwą, a na gałkach potencjometrów kazałem machnąć 3 warstwy, żeby się powłoka nie wytarła po latach użytkowania.

Skomentuj

kto wie gdzie dopaść lakier do alu ?

Skomentuj

Czaruję...
                        X