Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ma ktos dostep do forniru?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez marko3T
    Nie rozumiem opisu tej aukcji 1szt= 1m. Z wymiarów tyle nie wychodzi, a jeżeli to cena za liścia, to jak zwykle na allegro wychodzi drogo.
    cena jest za metr kwadratowy forniru, jeden liść 1,2x0,36=0,43m2 = 5,20zł.
    Ale z drugiej strony patrząc na wielkość liści z modyfikowanego i ile można z niego zrobić z niewielką ilością odpadu [to co Paweł podał u góry] różnicy w cenie radykalnej nie będzie, no ale ten jest naturalny, ale czy koledze Pawła by odpowiadał tego nie wiem.

Skomentuj

caras, gdzie w Toruniu jest jakis sklep z fornirami? sam z checia bym sie przeszedl :)

Skomentuj

informacji sie tak za free nie sprzedaje :P
        juz kiedys komus pisalem na forum ...
        na chleminskiej obok rechotki .. wyporzyczalni kaset .. skrzyżowanie z żwirki

Skomentuj

funiax1, podoba mi sie
          no i cena faktycznie nizsza...
          Zamieszczone przez funiax1
          Ale z drugiej strony patrząc na wielkość liści z modyfikowanego i ile można z niego zrobić z niewielką ilością odpadu [to co Paweł podał u góry] różnicy w cenie radykalnej nie będzie, no ale ten jest naturalny, ale czy koledze Pawła by odpowiadał tego nie wiem.
          roznica bedzie i to spora
          musialbym kupic 2 arkusze modyfikowanego
          a tutaj za 50zl mam fornir na 2 kolumny

mi sie bardzo podoba (nie lubie sapeli w paski) ale nie wiem co na to kolega - w koncu to jego kolumny

Skomentuj

Też nie lubię sapeli w paski, ale ten ze słojami prezentuje się okazale. Zawsze można go nieco jakimś kolorkiem bejcy przyciemnić jak się kolega na ciemne uprze. Kłaść też się dobrze to powinno...
            Mi osobiście podoba się ten: http://allegro.pl/item877486748_jesion_piramida.html

Skomentuj

O Marjano, ten to ma jakiś marny wzór i słabą barwę. Normalnie powinien być mocno brązowy lub brązowo czerwony. Po za tym bardzo pęka przy fornirowaniu, zazwyczaj jest pofalowany i jak jest w 1gat. to jest bardzo drogi.

[ Dodano: 2010-01-14, 15:17 ]
              http://www.tidal-audio.de/english/st...shprodukte.htm

Skomentuj

funiax1 masz zdjecia tego forniru?
                bo koledze sie spodobal
                a jak jemu sie spodobal to i sam kupie

Skomentuj

Ja brałem od nich czereśnie amerykańską i jatobe.
                  Na tym coś widać;http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=8699
                  http://obrazki.elektroda.net/10_1201733565.jpg

Skomentuj

ok - biore

[ Dodano: 2010-01-14, 18:48 ]
                    funiax1, ale oni wysylaja z allegro czy musialbys mi tam zajechac i to kupic?
                    bo na aukcji jest ze odbior osobisty :???: :???:

Skomentuj

Wysyła, najlepiej zadzwonić i wytłumaczyć jaki ma być wzór na liściach, bardzo miły facet.

Skomentuj

Zamieszczone przez marjano82
                        Ot tak rzuciłem luźną dygresję:) Może i masz rację. Ale ostatnio często zabijasz we mnie zapał, to radząc że wenge naturalne trudno położyć, to że fornir, jaki pokazałem tez lipny jest :grin: Chyba mam pecha do wyborów albo g...o się jeszcze znam i za mało widziałem:)

Szkoda że temat wygaśnie, bo mógł bym Ci jeszcze sporo napisać :mrgreen:

Skomentuj

Pawel S., Witam, w pagiecie czy jakos tak, na przeciwko nomi maja fornir, bylem ostatnio nawet, co prawda nie mieli zbytnio wyboru ale mozna sie zapytac czy cos nowego sa w stanie zalatwic. Buk maja zawsze i dosyc tani, jakis czas temu kupowalem jesion(ladny, szeroki i do bejcowania super bo prawie bialy) no i na mahon kiedys tez tam trafilem. tylko trzeba zagladac tam

Skomentuj

Szkoda że temat wygaśnie, bo mógł bym Ci jeszcze sporo napisać :mrgreen:
                            To założę dla Ciebie specjalny temat albo będę męczył na PW. Chętnie dowiem się jak najwięcej...a jak się uczyć to od najlepszych!!

Skomentuj

Szkoda że temat wygaśnie, bo mógł bym Ci jeszcze sporo napisać
                              anulowalem wygasnicie wiec smialo pisz
                              DeKeR, kupuje tam od zawsze plyty... ale fornir mieli tam zawsze bardzo waski i drogi... ale jak sie zmienilio to az sie przejde

ale i tak kupuje to sapeli! :twisted:

Skomentuj

Nie wiem jakie forniry preferujesz, ale zwróc uwage na sapelli pomelle, z tym że trzeba go zobaczyć w całości, bo wycinki na wzornikach nie dają poglądu. A jak już to może sapelli flader.

Skomentuj

marko3T, Widziałem w Barlinku zarówno pommele jak i bubingę, świetne forniry i oba były w liściach o szerokościach więcej niż zadowalających, bo widziałem nawet chyba z 50-60cm szerokości liście. Tylko ceny nie pamiętam. A jak z obróbką takich fornirów jest, bo struktura słojów bubbingi wg mnie bardzo predestynuje ja do tego, by się strzępić na krawędziach:)

Skomentuj

Musimy doprecyzować :wink: Słowem pomelle okresla sie wiele fornirów, generalnie chodzi o wzór słoju.
                                    Sugerowałem Pawłowi zwrócenie uwagi na sapelli pomelle(które najlepiej wygląda na dużych powierzchniach), co do bubingi , to może mieć słój prosty i "zakręcony" pomelle. Bubinga jest ogólnie dobra w obróbce, szlifowanie, fornirowanie. Jeżeli kładziemy ją na klej płynny(ja tak robie) szybko przebija przez małe pory, trzeba uważac przy obrabianiu krawędzi, bo faktycznie układ słoju może spowodować strzępienie, zwłaszcza kiedy mamy tępe narzędzia, lub ręce(co się zdarza każdemu).

Skomentuj

Więc ja widziałem ten zakręcony wzór bubingi- przyznam, że robi wrażenie.

Skomentuj

marko3T, ale ja tego nie bede widzial na oczy :???:
                                        tzn do czasu az tego nie dostane :P

Skomentuj

no i dotarl fornir

4 liscie 24cm szerokosci i 6 lisci 35cm szerokosci
                                          z wysylka wyszlo 60zl

Skomentuj

Czaruję...
                                          X