Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Charczący głośnik - POMOCY !!!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Charczący głośnik - POMOCY !!!

Tak jak w temacie mam problem z charczącym głośnikiem. Grał i w pewnym momencie się zatrzymał, natomiast drugi (taki sam) gra ale przy większej ilości basu od razu charczy. I tu moje pytanie jak moge naprawić ewentualnie co mogę wymienić w głośnikach, aby ponownie zaczęły dzialać ? Wkluczam że głośniki mogły by się zapaprać opiłkami żelaza itd.

co to za głośnik ?

Skomentuj

Nie wiem dokladnie, ale grał przystępnie. Z tego co jest napisane na głośniku to ITT LPT 175/25/95 że ma 4 ohm i jeszcze jakieś cyferki, ale to chyba jakiś nic nie znaczący numer partii. Zerwalem kopułkę i z tego co widzę to to że głośnik który jakoś jeszcze gra ma tak wysoki wychył że cewka wychodzi nad magnes. Czy to normalne ?

Skomentuj

Intertechnik jakiś :P
        Szkoda go...

Zamieszczone przez Seba727
        Zerwalem kopułkę i z tego co widzę to to że głośnik który jakoś jeszcze gra ma tak wysoki wychył że cewka wychodzi nad magnes. Czy to normalne ?
        całą ? Jeśli tak to jest nienormalne, ale wynika to tylko ze złego użytkowania.
        W tym niedziałającym też pewnie tak było, aż wkońcu nabiegunnik się skrzywił albo co...
        Bardzo msz bas podbity?

Skomentuj

Bas to jest teraz bardzo słaby, ale jak podgłosze to zamiast basu tylko charczenie slychać i nic więcej.

Skomentuj

sprasowała się cewka :)

Skomentuj

To co ? wymienić ją ?

Skomentuj

A wiesz na pewno że to głośniki? Może wzmacniacz?

Skomentuj

Na 100% głośniki. Wzmacniacz gra na innych głośnikach tak jak powinien, a głośniki charczą nawet przy samej wierzy. To co powinienim wymienić w głośniku, w takim razie ?

Skomentuj

Trzeba by było rozebrać i zajrzeć ale pewno cewka

Skomentuj

Bo i tak myślę nad rozebraniem go i wymianie wszystkich części ( oprócz magnezu i kosza oczywiście :razz: )

Skomentuj

jak mi pokażesz zdjęcie Twojego głośnika na którym będzie widać magnez to masz u mnie piwko pocztą :razz: :razz: :razz:
                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

LuSzTi, Nie rozumiem. To jak myślicie? Warto wymieniać wszystkie części ?

Skomentuj

No bo jak dla mnie chodziło Ci o magnes
                            http://pl.wikipedia.org/wiki/Magnes

a nie o magnez
                            http://pl.wikipedia.org/wiki/Magnez

dość znaczna różnica.
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

A no racja. Jest rożnica ale nie róbmy Offa. To jak myślicie? Warto wymieniać wszystkie części ?

Skomentuj

Jak na razie to nawet nie wiemy jak ten głośnik wygląda i czy w ogóle znajdziesz do neigo kompatybilne części, nie mówiąc już nawet o tym czy to będzie opłacalne.
                                Pokaż głośnik i całe kolumny.

Skomentuj

Czego dokładnie to mają być zdjęcia ?
                                  Co do kolumn to już nie da rady bo poszly w ...

Skomentuj

Czaruję...