Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wkręty Imbusowe - skąd?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wkręty Imbusowe - skąd?

Gdzie kupujecie śruby imbusowe do mococwania głosników??
    Są moze jakieś sklepy interenetowe z takimi śrubami albo moze możecie mi polecić jakiś sklep w Wawie.
    Chodzi mi o zestaw śruba+podkładka samoblokujca

Nie wiem czy dostaniesz gdzieś wkręty - przejedź się do OBI i tam kupisz śruby imbusowe z nakrętkami samoblokującymi.

Skomentuj

Przemek, pzremek ma racje w obi powinienes dostac sruby z wkretani moze btc problem

Skomentuj

W akkusie widziałem wkręty imbusowe.

Skomentuj

Akkusa to można sobie w dupe za przeproszeniem wsadzić!
          Tam jest takie zdzierstwo,że lepiej nie mówić!
          Ja kupiłem imbusy za 10 gr. popatrzcie na cenny w akkusie.

Skomentuj

Właśnie, dołącze się do topiku! Jak to jest z tymi wkrętami, ja zamierzam w swojej kolumience mieć dostęp do środka jedynie przez głośniki, jak zastosuje śruby imbusowe to odpada w/w rozwiązanie. Na akkusie są wkręty ale są stanowczo za drogie! więc kto wie gdzie można to kupić, w jakich sklepach internetowych bądź zwykłych niech się tu dopisze

Skomentuj

Grelton,ale drogo wychodzi bo po 1zł za sztuke.No ale są typowe do drewna.
              PZDR

Skomentuj

ja kupowałem w Marcopolu (www.marcopol.com.pl) w Chwaszczynie . 1 szt. kosztowała chyba 30 gr.

Skomentuj

jak widze pytanie skad to mam ochote odpowiedziec... z du... a;e to taki zart i mysle ze nie bedziesz mial wiekszych problemow z kupnem tylko trza miec auto :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Richard Small
                    Właśnie, dołącze się do topiku! Jak to jest z tymi wkrętami, ja zamierzam w swojej kolumience mieć dostęp do środka jedynie przez głośniki, jak zastosuje śruby imbusowe to odpada w/w rozwiązanie. Na akkusie są wkręty ale są stanowczo za drogie! więc kto wie gdzie można to kupić, w jakich sklepach internetowych bądź zwykłych niech się tu dopisze
                    a jaka jest różnica w dostępie do środka przy zastosowaniu śrub zamiast wkrętów?

Skomentuj

Tak wygląda śruba do której dołączana jest nakrętka, którą trzeba nakręcić od wewnątrz

A tak wygląda wkręt:

Na resztę odpowiedzi powinieneś bystrzaku dalej sam wpaść!

pozdrawiam

Skomentuj

Ja kupowałem w Castoramie w łodzi myślę że w warszawie też macie taki sklep :)

Skomentuj

Richard Small:
                          Do srub wcale nie sa potrzebne nakretki... Jakbys sie rozejrzal w OBI itp. w dziale ze srubami to znalazlbys np. tuleje rampowe, i takie blaszki z zebami i gwintem metrycznym...
                          Stosowalem oba rozwiazania - oba maja swoje plusy i minusy - ale najwazniejszy plus to taki ze mozesz srube wkrecac i wykrecac do woli... A wkrety po paru takich operacjach wychechlaly by dziure w drewnie i du.. zbita...

Skomentuj

Heh mieszkam w takim mieście, że z hiper marketów to mamy tylko: makro, auchan, leroy-merlin , muszę szukać w mniejszych sklepikach

Skomentuj

I napewno tez w ktoryms znajdziesz...

Skomentuj

Richard Small - a Ty nauczyłbyś się czytać ze zrozumieniem - czy pytanie zadałem po rumuńsku?
                                Zapytałem celowo bo widzę że nie masz pojęcia jak zastosować śruby imbusowe - koszt rozwiązania to parę groszy komplet - śruba i podkładka - mam do odstąpienia po niskich cenach komplety różnej długości śrub M4 M5 i M6 z nakrętkami samoblokującymi - ale widzę że jesteś bystrzakiem i poradzisz sobie z wkrętami,
                                również pozdrawiam.

Skomentuj

Przemek, fakt, inaczej odebrałem twojego posta ale mniejsza już z tym, jesli mógłbyś napisz mimi instrukcje jak użyć tych wkrętów z nakrętkami samoblokującymi

pozdrawiam

Skomentuj

po wyznaczeniu w obudowie miejsca w których będą śruby, przewiercasz ją wiertłem na wylot - i od wewnętrznej strony obudowy wbijasz podkładki samoblokujące - one maja 4 ząbki (tymi ząbkami wbijają się w materiał obudowy) i w środku nagwintowaną półcentymetrową tuleję która wchodzi w wywiercony otwór - po porządnym wbiciu taka podkładka nie ma prawa się ruszyć ale lepiej ją jeszcze zalać na brzegach na przykład poxipolem. Od zewnątrz przykręcasz głośniki - śruba wchodzi w otwór i łapie gwint w tulei podkładki. Czysto i bez śmieci.

Skomentuj

Zgadzam się z przedmówcą,ja zastosowałem taką samą metodę tylko że ja dałem zwykłe nakrętki(najpierw malutkie podfrezowanie od środka).Po wbiciu i przyklejeniu brzegów nakrętki można setki razy wykręcać głośniki.

Skomentuj

Czaruję...
                                      X