Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przetestuj swój słuch :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pierwszy test w moim przypadku powtarzalny. Tylko że silnie uzależniony od głośności z którą go wykonuję - jak z dużą to niżej niż 6 Hz nie potrafię zejść, jak po cichu to pół Herca jest normą.
    Gorzej z pozostałymi - za pierwszym razem zrobiłem to wyszło mi w dolnej granicy przeciętności, w jednym (chyba tym trzecim) zabrakło ułamka procenta do tej grupy :P. Jutro rano sobie powtórzę, bo na początku robiłem różne byki, niebardzo wiedząc o co chodzi (szczególnie w tym ostatnim).

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
      Pierwszy test w moim przypadku powtarzalny. Tylko że silnie uzależniony od głośności z którą go wykonuję - jak z dużą to niżej niż 6 Hz nie potrafię zejść, jak po cichu to pół Herca jest normą.
      He, może to jest klucz do tego testu, bo juz 2ga osoba o tym mowi. A ja właśnie na głośno jechałem

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
        Jutro rano sobie powtórzę, bo na początku robiłem różne byki, niebardzo wiedząc o co chodzi (szczególnie w tym ostatnim).
        w tym ostatnim wg mnie o to chodzi, zeby zinterpretowac to co slyszymy, ot jak test na IQ i tyle. za drugim razem jest to juz banalne, wystarczy sluchac i tyle :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
          w tym ostatnim wg mnie o to chodzi, zeby zinterpretowac to co slyszymy, ot jak test na IQ i tyle. za drugim razem jest to juz banalne, wystarczy sluchac i tyle :)
          Ten ostatni to w ogóle najbardziej debilny jest jak dla mnie. łatwo go rozkminić, i nie wiem czy ma coś wspólnego ze sluchem, raczej test na inteligencje jak juz ktos wspomnial. W zasadzie chodzi o to ze masz figury w czarnym kolorze, to nizsze dźwięki, lub dłuższe, no i czerwone czyli wyższe. No i strzalki który idzie w góre, który w dół, jak nie strzałki to figury sie układają na przemian do gory lub w dol itd. Taka wizualizacja muzki.

Skomentuj

Zamieszczone przez paldo
            łatwo go rozkminić,
            Zamieszczone przez paldo
            W zasadzie chodzi o to ze masz figury w czarnym kolorze, to nizsze dźwięki, lub dłuższe, no i czerwone czyli wyższe.
            Czarny kolor - instrument nr1 (np pianino). czerwony - instrument nr2 (np flet). .... a nie nizszy albo dluzszy. :mrgreen: a te trojkaty to glosnosc coraz wieksza lub mniejsza... a nie kierunek zmiany czestotliwosci.

Wiec jest debilnie proste przyporządkowac te dzwieki do figur itp... ale zeby dobrze to zrobic, juz trzeba pomyslec.

Skomentuj

Te drobne zmiany w częstotliwości powtarzałem po 2-3 razy, faktycznie wyraźniej słychać kiedy drugi ton jest niższy. Głośność umiarkowana na słuchawkach, nie za głośno.

Robiłem kolejne testy i poniżej 0,75 ciężko zejść :/

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
                Czarny kolor - instrument nr1 (np pianino). czerwony - instrument nr2 (np flet
                No tak, o tym mówie. Ale pewno nei zauważyles że czerwony byl zawsze instrumentem grającym wyżej, lub był bardziej jako tło, a czarny prowadzący.

Widocznie za bardzo skrótowo sie wyraziłem

Skomentuj

Czaruję...