Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

tanio trafo ok 800W DIY

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

tanio trafo ok 800W DIY

Witam, moze to dziwny temat, ale wydaje mi sie ze warto poruszyc go, dodam ze nie sprawdzalem ale z dosc pewnego zrodla:)
    Wiec tak, w mikrofalowka sa ogromne trafa o duzych mocach, niestety rowniez o zabujczych napieciach, ale ponoc jesli wywalimy uzwojenie wturne i nawiniemy na nowo mozliwe jest uzyskanie napiecia jakie nam sie podoba:) z tego co mi wiadomo jeden "obrot" to ok 1V. Jezeli ktos ma dostep do takowego trafa i nie ma oporow przed eksperymentami niech sprawdza:)

DeKeR, wielkie trafo to ja mam... ale tez nikt nie chcial pomoc z info na temat nawijania

a co do mikrofali - siostra niedawno wywalila :???:

Skomentuj

OMG, to może być absolutny hicior 2010 roku na audiostereo. Mam trafo z mikrofali i JAK TO GRA! :shock:

Skomentuj

Żeby wiedzieć ile zwojów jest po stronie pierwotnej to już można coś działać.

Kurde, ostatnio na śmietniku pod blokiem stała elegancka mikrofalówka

Skomentuj

jesli chodzi o trafa w mikrofalach, to wg mnie pierwotne uzwojenia beda w wiekszosc takie same, albo porownywalne, gdyz magnetrony w 80% mikrofal wszystkich marek dostepnych w media itp. sa tej samej firmy i na te same napiecie...

Skomentuj

Ja mam padniętą mikrofalę - oddam do testów - za koszt przesyłki :razz:

[ Dodano: 2010-02-09, 21:19 ]
            A trafo w zepsutej mikrofali, z perspektywy telefonu wygląda tak:

Jak widać jest tam jeszcze kilka innych, ciekawie wyglądających elementów

Dalsza część rozbierania w drugiej połowie tygodnia

Skomentuj

Czaruję...
            X