Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zarabiane na cudzej pracy

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kombo, no wybacz ale na diy akustyk jest garstka ludzi policzalnych na palcach rąk, więc nie rozumiem i po części czuje się urażony jako użytkownik tego forum
    poza tym nie widziałem na tym forum żadnych handlarzy

[ Dodano: 2010-03-14, 22:17 ]
    http://allegro.pl/item960018593_mikr...aclio_jig.html
    patrzcie tu kolejny zarabia na cudzej własności
    ktoś zaprojektował JIG a on teraz sprzedaje masowo na allegro...

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123
      http://allegro.pl/item960...1aclio_jig.html
      patrzcie tu kolejny zarabia na cudzej własności
      ktoś zaprojektował JIG a on teraz sprzedaje masowo na allegro...
      no rzeczywiscie, okradlem tego co napisal help'a w Speaker Workshop.... daruj sobie takie komentarze

Skomentuj

po części czuje się urażony jako użytkownik tego forum
        Ale co ja takiego napisałem :?: :wink:
        nie widziałem na tym forum żadnych handlarzy
        Jak dla mnie każdy może handlować czym chce byle nie robić syfu na forum.

Skomentuj

Miałem się tutaj nie wypowiadać na ten temat, no ale jak tak bardzo chcą co nie, którzy....

1. Kolega damiani, Ma do mnie żal z trzech powodów:

- Usunąłem jego aukcje, bo się nie zgadzała z nowym regulaminem działu ogłoszenia.

- Zainterweniowałem, w sprawie zakupionego Od niego system pomiarowy, przez użytkownika Diyaukustyk.com.(nie będe dokładnie pisało od kogo) Dostałem informacje, że zakupiony przedmiot, nie został dostarczy w bardzo długim czasie i osoba kupująca nie dostała żadnej informacji... po prosiłem o poinformowanie mnie jak sprawa się będzie toczyła dalej.

- Boli damiani, fakt, że mi się powodzi lepiej niż jemu. Przykro mi z tego powodu, ale widocznie ludzie wolą mnie, no ale jak widać, musi się zachować jak przystało na naszą mentalność, ( jak mi się nie uda, to zrobię wszystko żeby się i tobie nie udało). Niestety, ale taka jest prawda...;/ oczywiście nie mówię, że wszyscy tacy są, ale generalnie Polski naród tak juz po prostu ma.

2. Wydałem pieniądze na te części, pcb chce się podzielić z innymi tymi pcb, i częściami co w tym złego? Nie sprzedaje już gotowych przedwzmacniaczów tylko jako kit do samodzielnego montażu, jak były sprzedawane zmontowane w całość, to nikt nie miał żadnych pretensji.

3. Proszę mi pokazać gdzie Q, napisał że nie wolno modyfikować jego projektu.
          ( Q nie stworzył JIG samemu nie zaprojektował a umieścił schemat, części na swojej stronie i co jest złodziejem tak?)Poza tym pisałem do Q w sprawie umieszczenia jego projektu pcb na mojej stronie, napisałem do niego ponieważ nie chce później znowu słyszeć, że coś komuś ukradłem, dlatego do tej pory nie ma jeszcze tego artykułu.) Chce to zrobić uczciwe wobec Jego.)

Dodam jeszcze, proszę sobie zadać takie pytanie… czy jeśli jakikolwiek projekt z np strony Audio tonu, zrobię i sprzedam pcb i części do budowy powiedzmy wzmacniacza, to jestem złodziejem? naprawdę zastanówcie się trochę, bo jak tak pomyślicie to się okaże, że wszyscy jesteśmy złodziejami, bo sprzedaliśmy pcb.

Zamieszczone przez bawolek
          inna sprawa że Piku lubi sobie coś zawłaszczyć ...i potem pod swoim szyldem "pokazywać" ....np wspomniane forum diyakustyk .....

tak wiec najzwyczajniej w świecie ..."przyganiał kocioł garnkowi" ....
          Znowu zaczynasz pisać o sprawie, która jest Tobie obca, nie rozumiem po co to robisz, lubisz sensacje, dlaczego do tej pory nasza strona i forum istnieje skoro ukradłem forum? Naprawdę zastanów się co Ty piszesz.... :roll: Czy tak trudno jest się z tym pogodzić, że ktoś się stara robi coś dla ludzi stworzył, stronę i forum. Może zamiast tyle pisać zrób coś pożytecznego, bo jak na razie to piszesz same bzdury, a niczym specjalnym godnym polecenia nie potrafisz się wykazać.

kombo, no wybacz ale na diy akustyk jest garstka ludzi policzalnych na palcach rąk, więc nie rozumiem i po części czuje się urażony jako użytkownik tego forum
          poza tym nie widziałem na tym forum żadnych handlarzy
          Szczerze, to ja wole, żeby nas było mniej, ale wartościowych użytkowników, po co nam kolejne duże forum, na którym będzie mnóstwo ludzi, a nawet nie 10% robi nic pożytecznego nad rozwojem forum, bo pisać bzdury to potrafi każdym ale jak już trzeba pomóc i napisać coś sensownego to nagle nie ma nikogo.

Zamieszczone przez kombo
          Jak dla mnie każdy może handlować czym chce byle nie robić syfu na forum.
          Ja u nas na pewno nie pozwolę robić syfu, o to się nie macie co martwić do póki ja tam jestem, będzie porządek.

Tyle z mojej strony, jak ktoś ma coś mi do powiedzenia, proszę pisać na pw, albo poprosić o nr tel, chętnie porozmawiam.

Pzdr Piku.

Skomentuj

Padłem jak zobaczyłem ten temat.
            Damiani przepraszam Cie ale zachowałeś się w tym momencie conajmniej jak gówniarz któremu ukradli zabawkę.

Kolejny raz wydarza się coś takiego , wcześniej uczepiliście się ( nie pamiętam kto to był ) Michała K. który skasował 1000 zł za obudowy i kogoś to zabolało bo przecież to nie on zarobił, tak nie może być że ktoś ZAROBIŁ a ja nie, trzeba mu powytykać albo zrobić coś żeby już więcej nikt od niego nie kupił. TO jest poprostu żałosne.

To forum stało się jedną wielką rywalizacją szkoda tylko że nie w projektach audio tylko w podcinaniu skrzydeł userom forum.

Po co założyłeś ten temat ? chcesz być fajny ? a może chcesz się podlizać adminowi diyaudio pokazując mu że rzekomo ktoś go okrada ?
            Przepraszam ale ku**a skąd wiesz co i czy Piku ustalił z Questerem w tym temacie, kolejny który pier***i a mało wie jak bawołek w sprawie diyakustyk, czy wy naprawdę nie macie lepszych zajęć tylko próbować na siłę szukać powodów do tego aby kogoś upie***, komuś umniejszyć? Jak zawsze najwięcej krzyku robią Ci co gówno wiedzą i w temacie i w dziedzinie audio bo niczego oprócz pie*** w waszych postach wyczytać się nie da, lata na forum a stoicie w miejscu, zajmijcie się DIY lepiej niż próbować upie***ć kolegów z forum

Damiani każdy wie że trzaskasz JIGI na sprzedaż, jeszcze nawet bezczelny opis masz pod wypowiedziami, kogo Ty chcesz oszukać ? Myślałeś że tym co zrobiłeś nadgonisz sobie klientów ? To się bardzo zdziwisz....

Skomentuj

Czyli wnioski mamy takie :
              1. Nim umieścisz coś w inetrencie to się zastanów 2x bo sie zawsze znajdzie ktoś kto to skopiuje i zacznie sprzedawać. Wiec warto dodać adnotację, że projekt nie jest do komercyjnego użytku bo nawet kompletowanie częsci, czy usługa składania itd to jest już komercja bo bazuje na konkretnym rozwiązaniu. Wiadomo, że taka adnotacja nie ma wielkiej mocy prawnej ale zawsze ktoś sie zastanowi nim zacznie kopiowanie.
              Co innego jak ktoś ma 2 lewe ręcze, przychodzi do mnie z garscia czesci i płytką i prosi o złożenie a co innego jak sprzedaję gotową rzecz i próbuje sie zasłaniać tym, że ja tylko składałem.

2. Zamiast wykombinować jak zarobić łatwiej jest kogość zniszczyć i zagarnać jego kawałek tortu. W tym przypadku się chyba nie uda, bo damiani groteskowo broni pracy Questera a nie szanuje dużo większej roboty jaką włożył autor programu speaker wrokshop na opracowanie tego wszystkiego.

Moim zdaniem niech sobie ludzie budują i sprzedają te systemy pomiarowe gdy jest na to zapotrzebowanie. W końcu służy to głownie celowi edukacyjnemu i ubolewam na tym, że ludzie kupują zamiast samemu budować, szczególnie jak chcą siebie zazywać budowniczymi sprzędu audio.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80
                Czyli wnioski mamy takie :
                1. Nim umieścisz coś w inetrencie to się zastanów 2x bo sie zawsze znajdzie ktoś kto to skopiuje i zacznie sprzedawać. Wiec warto dodać adnotację, że projekt nie jest do komercyjnego użytku bo nawet kompletowanie częsci, czy usługa składania itd to jest już komercja bo bazuje na konkretnym rozwiązaniu. Wiadomo, że taka adnotacja nie ma wielkiej mocy prawnej ale zawsze ktoś sie zastanowi nim zacznie kopiowanie.
                Taka adnotacja w świetle prawa jest ważna tak samo jak kodeks spisany na papierze i opracowany przez odpowiednią instytucję. Tylko "mało namacalna".

Skomentuj

Piku uscislijmy NIC NIE STWORZYLES ...tylko przechwyciłeś.. ....i o tym fakcie roznych forach było parę wątków...na waszym forum też była burzliwa dyskusja o tym ;p .... no i usunęliście ten watek ;p ...no tak po co ma kogoś w oczy kłuć ;p.....

a co do damianiego juz napisałem .... ze ten watek to "przyganiał kociął garnkowi" ....
                  sam je od dawna klepie i sprzedaje i tym śmiesznym wątkiem się po prostu mocno wygłupił ;p ....

Skomentuj

Piku uscislijmy NIC NIE STWORZYLES ...tylko przechwyciłeś.. ....i o tym fakcie roznych forach było parę wątków...na waszym forum też była burzliwa dyskusja o tym ;p .... no i usunęliście ten watek ;p ...no tak po co ma kogoś w oczy kłuć ;p.....
                    Daruj sobie... takie wypociny, nic nie przechwyciłem baza forum Diyakustyk powstała od nowa(stowrzyliśmy ją wszyscy razem), jakieś masz słabe te informacje.... po uzgodnieniu z Arkiem, on zrobił to co ja chciałem a ja zrobilem to co on chciał i sprawa została ZAKOŃCZONA!, czy to dociera do Ciebie? ile razy można pisać to samo?.

a co do damianiego juz napisałem .... ze ten watek to "przyganiał kociął garnkowi" ....
                    sam je od dawna klepie i sprzedaje i tym śmiesznym wątkiem się po prostu mocno wygłupił ;p ....
                    Racja, boli go fakt, że konkurencja jest silna i że mu się już tak nie powodzi, jak wcześniej.( postanowil zrobić wszystko, żeby zniszczyć konkurencje, ciekawe czy wyjdzie mu to na dobre...).

Skomentuj

Ze tak powiem zamknijcie ten temat, robi tak a nie inaczej to niech sobie robi, jezeli Panu Q. to nie przeszkadza, a jezeli przeszkadza to za pewne sie z nim skontaktowal i porozumieli sie tak jak nie inaczej i tyle w temacie :))))

Wiem ze to nie jest mile kiedy ktos wykorzystuje czyjas prace, moze jak by zaznaczyc ze projekt jest projektem Pana Questera, mowie tutaj o sprzedazy to nie bylo by takiego zamieszania, a tak tylko nawzajem sie pobudzacie do agresji.

Skomentuj

Ze tak powiem zamknijcie ten temat,
                        I tak też zrobię.
                        Zamiast bić pianę, to poczekamy na wypowiedż Quester'a

Skomentuj

Czaruję...
                        X