Zamieszczone przez pegelmesser
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jakie urządzenie wielofunkcyjne wybrać
Collapse
X
-
Ja również jestem za BROTHEREM.
Chłopaki z tego forum polecili mi model DCP-385C i powiem że jestem zadowolony. Tusze tanie jak barszcz, parę miesięcy temu za komplet zapłaciłem coś koło 35zł, a drukuje dość sporo jak to na studiach. Problem jest gdy skończy się jeden z kolorowych tusz, to drukarka odmawia posłuszeństwa i nie chce drukować nawet an czarno, wiec na bieżąco trzeba wymieniać tusze. No i troche głośno pracuje, ale tak poza tym to super sprzęt
Skomentuj
-
Zamieszczone przez melisławTo tyle jeśli chodzi o laserówki... Na atramentowych się nie znam, nigdy nie miałem :) A właściwie jaką ty potrzebujesz? Bo podałeś bardzo mało danych. Kolor czy mono? Potrzebujesz drukować dużo i tanio, czy ładnie i dokładnie? Drukujesz dużo czy mało?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ŁukaszNJa również jestem za BROTHEREM.
Chłopaki z tego forum polecili mi model DCP-385C i powiem że jestem zadowolony. Tusze tanie jak barszcz, parę miesięcy temu za komplet zapłaciłem coś koło 35zł, a drukuje dość sporo jak to na studiach. Problem jest gdy skończy się jeden z kolorowych tusz, to drukarka odmawia posłuszeństwa i nie chce drukować nawet an czarno, wiec na bieżąco trzeba wymieniać tusze. No i troche głośno pracuje, ale tak poza tym to super sprzęt
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bitboberProblem z brakiem któregoś z kolorowych tuszy przy zamiarze drukowania czarno-białego rozwiązałem tak :wyciągam brakujący tusz i zaklejam paskiem taśmy izolacyjnej miernik pokazujący ilość atramentu w pojemniku (Taki przezroczysty pasek u mnie na środku pojemnika) . Drukarka czytając ten wskażnik odczytuje go jako pełny. I możemy dalej drukować :grin:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lars233Hmm... Ciekawa to urządzonko. A jak się restartuje te poziomy tuszu?
Ogólnie jak już wspomniałem nie narzekam... podobne kiedyś dodawali właśnie do neostrady (jak się nie mylę). Na problemy z drukowaniem pomagała zmiana ustawień (coś z buforowaniem). A co do całego badziewia instalowanego ze sterownikami to się zgodzę że jest tego za dużo i w ogóle się tego nie używa, ale dla obecnych bądź przyszłych użytkowników najnowszego dziecka microsoftu mam dobrą wiadomość a mianowicie nie potrzeba nic instalować, wszystkie STEROWNIKI są instalowane automatycznie.
Skomentuj
-
Witam
Przepraszam, że odkopuję ale ten temat idealnie nadaje się do tego abym w nim napisał, mianowicie:
Szukam urządzenia wielofunkcyjnego atramentowego do 1000 zł , musi drukować format A3 i być w miarę tanie w eksploatacji. Mam dwójkę kandydatów:
1. Brother MFC-J6510DW http://www.ceneo.pl/11424206#tab=spec
2. Brother MFC-J6520DW http://www.ceneo.pl/26558035#tab=click_scroll
Praktycznie jestem zdecydowany na 100% że to będzie firma Brother i skłaniam się ku tej drugiej drukarce (mcf-j6520dw) miał ktoś do czynienia z w/w urządzeniami? proszę o jakiś wskazówki :) . Przeznaczenie urządzenia to mała firma.
Pozdrawiam
Skomentuj
-
Ja miałem mniejszego brata mcf-j6520dw czyli MFC-J625DW na A4.
Przebieg 14tyś kartek i poszła na allegro, wnioski: bardzo dobra drukarka, sprawny serwis nie wymyślający problemów ale jak chcesz się nią długo cieszyć to polecam oryginalne tusze.
Ja po wyczerpaniu oryginałów przeszedłem na zbiorniczki do napełniania i po około 7tyś kartek zaczęła pokazywać białe pasy - zapchana głowica, dopiero po przestawieniu na wysoką jakość pasy znikały.
Albo oryginały albo wysokiej jakości zamienniki.
Skomentuj
Skomentuj