Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Lakierowanie na wysoki połysk

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Lakierowanie na wysoki połysk

Witam

Możecie mi opisać wasze metody uzyskiwania wysokiego połysku na kolumnach?
    Przymierzam sie do moich kolumienek, ale obecnie lakieruje odnowiony stół i niemogę osiągnąć zadowalającego efektu.
    Surowe drewno (fornir dąb) pobejcowałem potem lakier alrylowy, szlif, lakier, szlif i wyszła kupa
    Zdarłem to, nałożyłem 3 warstwy lakiero-bejcy dulux do wnętrz i mam lekko matowa powierzchnie. Między warstwami było szlifowane papierem 320.
    Mam jeszcze w zasięgu papier wodny 500, 2000 i wełnę stalową 000, jest jeszcze możliwość wypożyczenia polerki samochodowej.
    Ale dopóki nic mi nie odpowiecie to ja nic nie ruszam

Pozdrawiam
    Miecho

Było już na forum przerabiane wiele razy. Lakier poliuretanowy i jedziesz. Warstwa szlif, warstwa szlif aż się pory zaleją i wychodzi lustro. Chociaż nie używałem poliuretanów, więc nie powiem Ci, której marki są dobre.
    Swoje kolumny lakierowałem samochodowymi czyli arylowymi i nie było mniejszych problemów. Na początku żeby zalać pory możesz co pół godziny (o ile lakier na to pozwala) położyć 2 warstwy jedna z drugą, żeby było co szlifować do gładkiego. A później to już warstwa i szlif 1500 albo 2000 zależnie jak Ci wyjdzie. No i tak aż efekt Cie zadowoli.

Skomentuj

musisz polozyc wypelniacz porow - najczesciej dostepny to capon (nie taki leisty tylko galaretka)
      tym wypelniasz pory i dopiero jakierujesz - mniej roboty i taniej

Zamieszczone przez nonameplum
      Swoje kolumny lakierowałem samochodowymi czyli arylowymi i nie było mniejszych problemów
      rowniez polecam taki zabieg

Skomentuj

Czaruję...
      X