Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaki lakier do forniru?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jaki lakier do forniru?

witam polozylem na kolumny fornir olcha 0,7mm teraz bladze w temacie lakierow dzis sprawdzalem w sklepie sklady chemiczne i w zasadzie z tych dostepnych umnie sa:
    Akrylowy , ftalowy uratynowany i poliuratynowany ktory polecacie ?
    nie chce zeby mi sie porobily jakies pecheze z powody zlego lakieru itp wiec wole spytac znawcow tematu :)

[ Dodano: 2010-03-31, 13:48 ]
    znalazlem jeszcze jakis ktory wymaga podkladu mikrocelulozowy czy grunt jest konieczy a jesli tak to jaki ?

Poliuretan, a najlepszy to jakiś dwuskładnikowy z dobrym filtrem UV.
    Z tym że Ty pewnie myślisz o takich typowo dostepnych lakierach jak np. jakiś parkietowy. Jak już to np. coś z gamy Duluxa, oczywiście jak pisałem na początku poliuretan.

Skomentuj

w domowych warunkach koniecznie musi byc cos szybkoschnacego.
      osobiscie uzywam nitro. ale w domu lepszy bedzie lakier wodorozcienczalny bo nie smierdzi a schnie rownie szybko

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
        w domowych warunkach koniecznie musi byc cos szybkoschnacego.
        osobiscie uzywam nitro. ale w domu lepszy bedzie lakier wodorozcienczalny bo nie smierdzi a schnie rownie szybko
        Witam chce położyć lakier na kolumny w domu,

macie jakieś sprawdzone wodo rozcieńczalne a dodam że ma to byc połysk i che przed lakierem dać capon czy mi sie to nie zgryzie,

czy do wodnych lakierów jest inny capon ?

Skomentuj

nowy1 capon możesz bez obaw położyć, nic się nie zepsuje a nawet jest wskazane żeby bezpośrednio na drewno nie kłaść lakieru wodnego. Wybierz lakier do parkietów, tylko te są wystarczająco twarde po wyschnięciu.

Skomentuj

Zamieszczone przez funiax1
            nowy1 capon możesz bez obaw położyć, nic się nie zepsuje a nawet jest wskazane żeby bezpośrednio na drewno nie kłaść lakieru wodnego. Wybierz lakier do parkietów, tylko te są wystarczająco twarde po wyschnięciu.
            byłem dziś w obi i jest chyba z 4 sztuki capony

jakiś wykończeniowy uniwersalny szpachla capon

który kupić ?

Skomentuj

podkładowy np;
              http://allegro.pl/lakier-podklad-cap...231066740.html

Skomentuj

Zamieszczone przez nowy1
                byłem dziś w obi
                omijaj takie sklepy
                maly wybor i w dodatku strasznie drogo
                poszukaj sklepu tylko z chemia dla profesjonalistow. opakowanie nie jest kolorowe ale zawartosc dobra za mniejsza kase

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                  Zamieszczone przez nowy1
                  byłem dziś w obi
                  omijaj takie sklepy
                  maly wybor i w dodatku strasznie drogo
                  poszukaj sklepu tylko z chemia dla profesjonalistow. opakowanie nie jest kolorowe ale zawartosc dobra za mniejsza kase
                  Ale niestety zostaje wałek ,wiedz

profesjonalne lakiery średnio sie nakładką wałkiem i to w domu

chyba ze masz coś sprawdzonego ?

Skomentuj

to sa takie same lakiery jak w marketach ale bez kolorowych opakowan

Skomentuj

Czaruję...
                    X