Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki laptop za 1000pln?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki laptop za 1000pln?

Witam,
    Było już parę wątków na temat kupowania laptopów, ale technika gna do przodu, więc założyłem coś świeżego.
    Jako, że potrzebuję czegoś mniejszego i poręcznego niż mój obecny staruszek PC, to rozglądam się za jakimś laptopem, cena: do 1000 złotych.
    Nie jestem raczej oblatany w temacie więc proszę o pomoc w wyborze.
    Oczywiście w grę wchodzi używka (zapewne z allegro). Matryca 15 cali, mniejsze mnie nie interesują.
    Do czego będzie używany? Przede wszystkim internet i jako źródło muzyki, od czasu do czasu jakiś film.
    Miło byłoby, gdyby posiadał możliwość odbioru neta bezprzewodowego, ale to nie jest jakiś priorytet.

wifi to już standard jeśli chodzi o polecenie używanego laptopa to jest ciężkie bo jest straszna różnorodność
    myślę, że za 1000zł kupisz laptop wystarczający do filmów więc też moim zdaniem warto spojrzeć na markę wtedy laptop będzie dłużej służył - solidniejsze wykonanie

w tej chwili nie mogę ci nic polecić bo nie mam czas żeby przejrzeć allegro

ale na twoim miejscu bym patrzył raczej na jakiś laptop z core 2 duo (nie pentium dual core) na chipsecie intela z karta grafiki nvidii lub ati byle nie zintegrowana

Skomentuj

Może lepiej dołożyć pare złotych i kupić nowego?
      Np: http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...ae-sx059.bhtml
      A jeżeli nie zależy ci na grafice to w cenie ok. 1000zł kupisz już nowego laptopa, z całkiem dobrymi parametrami
      Jak kolega wyżej wspomniał wifi to już standard.
      Za używke (przynajmniej ja) bym się nie zabierał, bo nie wiadomo na co trafisz (może się okazać że bateria siądzie po paru miesiącach lub napęd optyczny jest już w marnej kondycji), chyba że od jakiegoś dobrego znajomego. A po za tym na nówke masz gwarancję.
      To moje zdanie na ten temat, ale niech inni się wypowiedzą.

Skomentuj

Ja od kilku lat pracuje na Acerku Extensa 5220. W skrócie: kiepskie wykonanie, trzeszczące plastiki i ogólnie ich jakoś pozostawiająca wiele do życzenia ale...to co ten laptop przeżył to jego, kilku metrowe loty, pobicie (powaga :) ), różnego rodzaju uderzenia itd. NIGDY mnie nie zawiódł, nigdy nie miałem z nim technicznego problemu, a naśmiewam się tylko ze znajomych którzy pokupowali HP czy inne Asusy za 3 razy tyle i co chwile coś im się psuje. Za co zapłacili? Za to że ładnie wygląda i mogą pograć w nowe gry z prędkością 10ciu klatek na sekundę. Bez sensu...
        Podsumowując mimo iż zewnętrznie Acer nie robi najlepszego wrażenia to naprawdę jest to to maszyna nie do zdarcia, jak ktoś szuka sprzętu który po prostu działa, polecam.

Skomentuj

Shiver, HP to nie tylko dobre wykonanie, (tańsza wersja HP to compaq, czyli ten sam serwis)
          HP ma genialny serwis, naprawiają urządzenia w których ewidentnie widać, że uszkodzenie wynika z winy użytkownika
          Co do Asusów to są najmniej awaryjne laptopy na rynku, bynajmniej niedawno były
          Dell ma wyrobioną markę ale już trochę się opuścił.

Te droższe laptopy są solidniejsze i jest potem mniej problemów.
          Osobiście mam Lenovo i jestem zadowolony, tylko mi w dwóch miejscach troszkę plastik się ukruszył, ale laptop działa bezproblemowo

Mój brat ma Acera nie powiem, że jest zły ale tam jakieś problemy z nim miał.
          Jak ktoś ma pieniądze to warto dopłacić ale jak się nie ma to takie Acery są OK.

Fakt jeżeli używkę to najlepiej od znajomych, bo ci kitu nie wcisnął

Skomentuj

w tej cenie moge polecic della d620, mam extense 5220 i nie polecam, niby wszystko ok ale jednak jakosc wykonania kluje w oczy po jakims czasie

Skomentuj

Ja również polecam D620, do tysiaka wyrwiesz jakieś 1,6-1,8 c2d, 2gb ramu i 60-80gb, co w zupełności wystarczy, matryca 14,4" lecz wysoka rozdzielczość, z tego co pamiętam 1440, matowa. wifi i bluetooth wbudowane, laptop bardzo poręczny.

Skomentuj

i jestem zadowolony, tylko mi w dwóch miejscach troszkę plastik się ukruszył, ale laptop działa bezproblemowo
                heh ....ano wlasnie panowie.... bo 90% patrzy na lapka jak na PCta a to inny swiat...
                juz w paru watkach o tym pisałem ;p ...tu tak samo wazne sa materialy korpusu ;p

a do łez rozbawiaja mnie teksty "wszystko ok ALE...... "
                PS ...ile cykli wasze bateryjki w tych kolorowych zabawkach wytrzymują ;p ?

kolejny raz mi sie nie chce pisac tego samego w szukajce bedzie ..watek podobny tylko cena przesunięta do 3k ...
                nie mniej jednak zasada ta sama......

HP ma genialny serwis, naprawiają urządzenia w których ewidentnie widać, że uszkodzenie wynika z winy użytkownika
                farmazony wacpan gadasz............

to najzwyklejszy serwis jak dla każdego sprzętu domowego ;p ...
                zresztą mieliśmy z nimi problemy nawet na półce biznesowej ;p ....
                ale to długa historia..

jak masz tysiacza poluj na IBMa t43, albo na ktoregos Della z serii latitude ;p (tylko zwroc uwage ktore maja zawiasy mocowane w dwóch płaszczyznach bo nie wszystkie miały ;p) .....

do twoich wymagań nie potrzeba demona predkosci ...a jako ze chcesz kupic uzywke to na te typowo domowe zabawki nawet nie zagladaj !......only dell latitude, IBM seria T lub FS Lifebook ..

Skomentuj

Dzięki chłopaki za pomoc :)
                  W szczególności dzięki Ci bawolek za mocne i stanowcze słowa, które utwierdziły mnie w wyborze.
                  Tak więc myślę, że zapoluję na Della d620. We wtorek przejdę się po komputerowych w mieście i sprawdzę, może mają nówki w rozsądnej cenie. A jak nie, to szczęście da mi alledrogo

P.S. WESOŁYCH ŚWIĄT! :)

Skomentuj

bawolek, moje doświadczenia są właśnie takie z HP,
                    kumpel oddał na gwarancje laptop który mu kilka razy spadł, obudowa mu się rozchodziła ale i tak u naprawili
                    w sklepie sprzedawca mi mówił, że klientowi upadł aparat na ziemie rozbił się LCD było ewidentnie widać że wina użytkownika, HP naprawił
                    oraz od ludzi słyszałem sporo dobry opinii o serwisie

Mam z góry pokryte aluminium i na około tego aluminium jest cienka plastikowa "ozdobna" obwódka i ten fragment mi trochę się ukruszył nie wpływa to na trwałość całego korpusu, nic mi się nie rozpada i nic nie trzeszczy jak to potrafi być w innych laptopach

kumplowi w MSI wentylator rzęzi, takie firmy oszczędzają na podzespołach i późnij się części wyrabiają, u brata w acerze są problemy z USB jedno chodzi lepiej drugie gorzej, a ja mam zero kłopotów wiec jestem zadowolony :P

więc warto dopłacić do czegoś solidniejszego

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123
                      więc warto dopłacić do czegoś solidniejszego
                      przeplacac tez nie warto ;-)

Skomentuj

hehe a ja kupilem w zeszlym tygodniu na allegro compaq armade e500 czyli staroć ale filmy chodzą, internet przez kartę wifi pcmcia, matryca żyleta , bateria miala byc do regeneracji a trzyma spokojnie 2h, naprawde trafiłem dobry egzemplarz i dalem....... 160zł :lol: wiec z Twoimi wymaganiami to naprawde tanio cos dasz radę skubnąć jesli dopuszczasz używki

Skomentuj

nie mylcie Compaq-ow z czasow gdy byl samodzielną firmą (i wtedy robili naprawdę porządne notebooki)... od tych ktore produkowali w kooperacji z HP

mialem rok czasu N620c i to byl super solidny sprzęt, tylko jak na swoje wymiary był stanowczo za cięzki ...

Skomentuj

JAk do 1000zł i coś z nowej technologi to ten http://www.allegro.pl/item982516336_...a_komunie.html

Skomentuj

skiba32d, zanim coś napiszesz sugeruję przeczytać chociaż wstęp tematu...
                              Zamieszczone przez caMaro
                              Matryca 15 cali, mniejsze mnie nie interesują.

Skomentuj

Jak już kupujesz laptopa zwróć sobie uwagę na to że starsze modele mają port COM , w nowszych tego się nie spotyka {nie będę tłumaczył czym jest ten port dla ludzi bawiących się w programowanie , podłączanie interface-ów samochodowych itp}. Ja mam D600 i jestem bardzo zadowolony , do takich zastosowań jak twoje w zupełności wystarcza . Dobrze by też było sprawdzić ile pamięci cache ma sam procesor super jeżeli to jest 2MB.
                                Ktoś wyżej wspomniał o IBM T43 maszyna ponoć rewelacyjna , sam nie kupiłem z powodu funduszy . Tyle ode mnie .

Skomentuj

o port com bym sie nie martwil, mozna dostac swietne przejsciowki z COM na USB np firmy GEMBIRD, moim zdaniem sa stabilniejsze od zwyklego coma, jeszcze nigdy nie mialem z nim problemu...

Skomentuj

Czaruję...
                                  X