Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Word pytanie/pomoc

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Word pytanie/pomoc

Witam

Mam wujka, który twierdzi, że w Wordzie 2003 była taka opcja co "podpowiadała" wyrazy, coś jak w komórce słownik, lub jak w Google podpowiedzi wyrazów, tzn. pisze się pierwszych parę liter i pokazuje jakie z tego słowa mogą być ułożone, podpowiada resztę wyrazu, i pytanie moje jest takie: Czy jest teka opcja w Word 2007 bo ja nie mogę takiej znaleźć a wujkowi by się ona przydała. Z góry dziękuje za pomoc.

Kamil
    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Ona chyba jest włączona cały czas, tylko przy pisaniu dłuższego tekstu są te podpowiedzi. Nie jestem pewien w 100%, nie korzystam z worda na codzień.

Skomentuj

Prawdopodobnie chodzi o autouzupełnianie - chyba, że w Office 2007 jakoś inaczej się to nazywa... Osobiście uważam, że to raczej przeszkadzajka niż pomagajka no ale jak ktoś to lubi...

Szukaj takiej opcji w górnym menu z ikonami (czyli, o zgrozo, tzw "wstążka"). Jeśli tam jej nie znajdziesz to w lewym, górnym rogu masz kółko z logo MS Office (takie jakieś kolorowe kwadraty). Na prawo od tego kółka jest pasek "Szybki dostęp" - zapisz/cofnij/powtórz itp... po prawej stronie tego paska jest strzałka w dół, jak na nią klikniesz to rozwinie się menu, z którego wybierasz opcję "Więcej poleceń...". Otwiera się okno z wszystkimi ustawieniami programu - szukaj opcji z "autouzupełnianiem" w nazwie - powinna być gdzieś w części dotyczącej pisowni i języka. Niestety na codzień nie korzystam z MS Office 2007 lecz z innego edytora więc nie potrafię bardziej pomóc - ale przynajmniej wiesz już czego i gdzie szukać więc masz pole do popisu

Skomentuj

Czaruję...