Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co sądzicie o AT9100? czy jest warty uwagi?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

co to sie dzieje ze tymi ludzmi? :???:
    a to google juz nie dziala?
    ja bym sie wstydzil zadac takie pytanie bez poszukania opini innych przez google itp :???:

jak uda ci sie kupic za 50zl w dobrym stanie to masz dobry wzmacniacz na poczatek...
    wtedy dokupisz glosniki za drugie 50zl i starczy na jakis czas...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
      co to sie dzieje ze tymi ludzmi? :???:
      a to google juz nie dziala?
      ja bym sie wstydzil zadac takie pytanie bez poszukania opini innych przez google itp :???:

jak uda ci sie kupic za 50zl w dobrym stanie to masz dobry wzmacniacz na poczatek...
      wtedy dokupisz glosniki za drugie 50zl i starczy na jakis czas...
      Nic sie z tymi ludźmi nie dzieje. Czytałem wiele opinii na temat tego sprzętu. Niektóre nawet mówiły że żaden inny sprzęt nie może mu dorównać. Mam okazje mieć go za ok30zł dlatego się pytam.

Skomentuj

jak za 30zł to bierz :)

Skomentuj

Wg mnie lepszy od Radmora 5102 który jest przereklamowany. Dlatego jak napisali przedmówcy- zależy za ile...

Skomentuj

Zamieszczone przez bibi717
            Mam okazje mieć go za ok30zł dlatego się pytam.
            30zl? i jeszcze pytasz? :lol:

Skomentuj

Miałem AT9100 jako dziecko :) (właściwie to mój ojciec miał, ale to szczegół), barwę dźwięku i końcówkę mocy ma w porządku, jedyny jego problem to dość duże szumy (wina przedwzmacniacza). Jakby się coś spaliło, to łatwo go naprawić.
              Za 30 to nie ma się co zastanawiać, samo trafo w środku jest więcej warte. Należy tylko po zakupie wymienić ten największy kondensator w środku (2x 4700 uF, podwójny, w zasilaczu) na coś nowego, np. na dwa 6800 uF lub nawet 2x 10000 uF.

Zamieszczone przez benek161
              Wg mnie lepszy od Radmora 5102 który jest przereklamowany.
              Zgadzam się w 100%.

Skomentuj

Już kupiłem. Wymieniłem konda na 2x 6800ľF i wszystkie tranzystory w przedwzmacniaczu na niskoszumowe.

Skomentuj

I jak po wymianie kondów filtrujących na większe bo tez kiedyś o to się pytałem na elce to zaraz wyskoczyło stado że bezpiecznik będzie mi sie przepalał przy włączaniu i dałem nowe 4700uf

Skomentuj

Po wymianie zbytniej różnicy nie poczułem. Poprawił się głównie bas aczkolwiek nie jest to różnica diametralna. Bezpieczniki wytrzymują.

Skomentuj

Daj bezpiecznik zwłoczny i wszystko będzie w porządku.

Skomentuj

U mnie nie był konieczny :)

Skomentuj

wrzucę ciekawostkę -
                          o Unitrowym eksporcie pod nazwą Thomson, Bruns, Dynamic Speaker, MacWatts każdy słyszał.

AT9100 był sprzedawany pod japońską marką dokładnie Nikko R-850 ;-)

Skomentuj

Tak to prawda. Mój Tata miał takiego :) NIKKO Hi-Fi RECEIVER R 850
                            Ja mam polską wersję.

Skomentuj

Czaruję...
                            X