Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wkrętaki jakie wybrać?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wkrętaki jakie wybrać?

Witam

Chciałem sobie kupić wkrętaki z podstawowymi grotami czyli płaski, krzyżak itp. tylko jaki zestaw wybrać, jakiej firmy, mam z 100-150zł sztuk z 5-10 w komplecie bym chciał.

Jakiej firmy polecacie z tych lepszych z utwardzanymi końcówkami czy coś, żeby nie były jak te chińskie 2 wkręty i wkrętak do kosza.
    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

stanley robi dobre.

Skomentuj

A co myślicie o tym
      http://allegro.pl/item1013956902_sup...ka_gratis.html
      Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
      Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Rozejrzyj się jeszcze za firmą NEO.

Skomentuj

tej firmy skompletowałem sobie zestaw takich http://allegro.pl/item1001098686_klu...a_12_yato.html kluczy w podstawowych najpotrzebniejszych rozmiarach i są naprawdę świetne mam kolegę mechanika i to właśnie on mi powiedział że w rozsądnej cenie ta firma robi bardzo dobre "sprzęty"
          mi osobiście zdażało się "przedłużać" ramię klucza niedługą rurką ...i nic mu się nie stało hehe..

jeżeli wkrętaki od nich są takie jak klucze które mam ....to śmiało polecam :)

Skomentuj

Polecam jak poprzednicy YATO, możesz się też rozglądnąć za marką BAHCO.

Skomentuj

Wiha

Skomentuj

Również polecam firmę WIHA...mam kilka bitów tej firmy i są nie do zdarcia

Kiedyś kupiłem zestaw bitów firmy Jobiprofi...wiekszość ułamana zostały tylko te najmniej używane...płaskie się wszystkie poułamywały :/

Skomentuj

Jeśli o firmę wiha chodzi to zależy. W domu mam komplet wkrętaków, których używam do rozkręcania komputerów itp. lżejszych prac. Na dzień dzisiejszy po jakichś 3 latach widać uszczerbki na chyba wszystkich wkrętakach z kompletu - dziadostwo. Natomiast w pracy mam dwa komplety (elektryczne i mechaniczne)i one są faktycznie nie do zdarcia. Co to ja z nimi nie wydziwiałem to aż się dziwię, że jeszcze żyją i co najciekawsze nie widać śladu zużycia. Tutaj to jestem pod wrażeniem. W zestawie razem z elektrycznymi wkrętakami była też probówka i ona klękła bardzo szybko, choć starałem się jej nie przemęczać. Już lepsza jest taka z tesco za 5zł, której używam w miejsce wihy z powodzeniem

Także należy tutaj uważać, ponieważ moim osobistym zdaniem popartym doświadczeniami życiowymi wiha robi świetny sprzęt, ale również i szmelc totalny. Na dodatek sprzedaje w jednym pudełku 5 porządnych wkrętaków + probówka pożal się boże.

Jeśli miałbym kupować wkrętaki to zastanowiłbym się do czego je używać. Bo dla mnie do domu to kupuję takie po 5-10zł za sztukę VOREX i się sprawdzają nawet lepiej niż te wihy co mam. Najwyżej jak się zmęczy wkrętaka to kupię następnego. Natomiast do ciężkich prac to polecam KNIPEX (oni nie robią dziadostwa) i FORMAT

tak przejrzałem allegro i widzę kpl. elektrycznych wkrętaków format.
                  http://allegro.pl/item1028820377_zes...t_germany.html
                  Ciekaw jestem czy są dobrej jakości, bo format robi świetny sprzęt, ale 49zł to nie za tanio jak na porządne wkrętaki? no chyba, ze 49zł za jeden wkrętak :P

Skomentuj

stanley robi dobre.
                    Moze i tak, ale kto to kupi.

YATO to podróbka TOYA?

Skomentuj

Zamieszczone przez kremien
                      YATO to podróbka TOYA?
                      Nie, to marka Toya'i. Tak samo jak NEO to marka Topex'a.

Z Yato używam tylko narzędzi warsztatowych, więc na temat wkrętaków nie mogę się wypowiedzieć. Zestaw kluczy od 3 lat spisuje się bardzo dobrze.

Skomentuj

Ja szczerze polecam Gedore sprzet nie do zajechania (stosowany na platformach wiertniczych) fakt faktem musial bys troche dolozyc , ale moim zdaniem jest sens , bo przy uzywaniu wkretakow do tego do czego sa stworzone smialo Cie przezyja :)

http://www.gedore24.pl/gedore/narzed...ym-gedore.html

Skomentuj

Czaruję...
                        X