Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dobre stolarnie w Warszawie - mdf/wiór na wymiar z otworami.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dobre stolarnie w Warszawie - mdf/wiór na wymiar z otworami.

Znacie jakieś dobre stolarnie w stolicy z przystępnymi cenami ? Byłem w Obi na Ursynowie i mieli tylko OSB. W jednej ze stolarni na Imielinie krzyknęli mi 120PLN za MDF 18mm na monitory 20l. Jak bym chciał dodatkowo otwory to + 30PLN za każdy otwór bo 15PLN to piłka do wyrzynarki i 15PLN robocizna - chyba jakaś pomyłka z cena i to, że otwory chcą robić wyrzynarką, to ja już wolę sam zrobić to wiertarką i pilnikiem.

Orientujecie się czy w Obi trzeba coś dopłacać za cięcie ? Zapomniałem się zapytać :oops:

U mnie w OBi we Wrocławiu do 5 cięć gratis. Za każde następne 1 zł.

Skomentuj

Shajen, masz maly staz na forum wiec streszcze to co bylo juz wiele razy przerabiane

WSZEDZIE gdzie forumowicze zamawiali wycianie otworow robili to ZLE! wlasnie albo wyrzynarka albo jeszcze co innego
      tak wiec zdecydowanie lepiej rob to SAM!

Skomentuj

Tanio jest w leroy merlin w Arkadii. Tylko różnie mają z materiałami (raczej wiór, MDF jak jest to cienki) No i jakiś czas temu robili jakąś rewolucję w stolarni a od tamtego czasu nie byłem więc to też trzeba by dokładnie sprawdzić... Jak się skonczą maturki to napewno tam się pojawie

Skomentuj

Nie możliwe, aby w żadnej stolarni nie mieli cyrkla :/

Skomentuj

Shajen, lepiej niech otwory zrobi ci jakis forumowicz

Skomentuj

Shajen, mdf kupisz w obi mają 19mm np na radzymińskiej.
              Dobra, nowa stolarnia jest na zabranieckiej (na rogu jak się skręca do polsatu cyfrowego). Bardzo dobra i miła obsługa, tną na miejscu za 1zł za formatkę nie trzeba czekać. Ale minus bo nie mają mdf-u ale za to bardzo dobry jakościowo wiór, dobrze zbity, taki "mocniej zmielony" i gęstszy, nie kruszy się jak ten z marketów. Cena za 18mm chyba 11zł jak się nie mylę. Polecam
              Masz też stolarnię na ul gotarda róg jadżwingów. Tam zrobią ci wszystko łącznie z frezami i fornirem ale nie wiem w jakiej cenie. U nich zawsze wszystko jest kwestią negocjacji. Także powodzenia
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Shajen
                Nie możliwe, aby w żadnej stolarni nie mieli cyrkla :/
                Jeszcze byś się zdziwił :)

Taka mała anegdotka, kiedyś dałem fronty kolumn jakiemuś koledze ojca i dokładnie zaznaczonym co trzeba wyciąć. No i koleś zobaczył że zakreskowane pole to koła, pomyślał chwilę, wziął wyżynarę, wyciął z zapasem a potem kółeczka obrobił na tokarce... I dostałem ślicznie obrobione kółka z MDF plus moje fronty w postaci odpadów z dziurami o centymetr za dużymi

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
                  Taka mała anegdotka, kiedyś dałem fronty kolumn jakiemuś koledze ojca i dokładnie zaznaczonym co trzeba wyciąć. No i koleś zobaczył że zakreskowane pole to koła, pomyślał chwilę, wziął wyżynarę, wyciął z zapasem a potem kółeczka obrobił na tokarce... I dostałem ślicznie obrobione kółka z MDF plus moje fronty w postaci odpadów z dziurami o centymetr za dużymi
                  Sam sobie jesteś winien, kreskuje się to co ma zostać. Źle zrobiłeś rysunek a gość odczytał go tak jak powinien.
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Jest jeszcze drewnolux.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                      Zamieszczone przez LuSzTi
                      Sam sobie jesteś winien, kreskuje się to co ma zostać. Źle zrobiłeś rysunek a gość odczytał go tak jak powinien.
                      eeee? :shock:
                      No dobra, może nie wyraziłem się precyzyjnie, ale jeśli masz rysunek forntu, gdzie otwór na głośnik jest zakreskowany, a reszta nie to też doszedłbym do wniosku, że ważne jest koło do wycięcia. Jeśli byłoby na odwrót, że całość byłaby zakreskowana a otwór pusty to wyciąłbym otwór.
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

LuSzTi, nigdy nie dam ci frontów do wycięcia Ale już koniec offtopa bo nie o tym temat. Peace :)

Skomentuj

kurde, wszyscy się ze mnie śmieją :razz:
                          chyba walnąłem gafę...muszę sobie przypomnieć zasady rysunku technicznego :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Skomentuj

Czaruję...
                          X