Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sporty motorowe - jak znaleźć sponsora?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sporty motorowe - jak znaleźć sponsora?

nie wiem czy to dobry pomysł żeby pisac taki temat na forum, ale napiszę :razz:
    otóż od jakiegoś czasu już interesuję się sportami motorowymi, dokładnie jest to sport samochodowy, wyścigi. do tej pory tylko jako amator, ale w niedawno udało mi się zdobyć licencję wyścigową, i chciałbym się rozwijać ale niestey pojawił się problem z funduszami. :razz:
    od tego czasu własnie poszukuję sponsora, niestety z mizernym skutkiem :sad:
    i dlatego zwracam się z prośbą, czy może ktoś już przez to przechodził, ma jakieś doświadczenie w poszukiwaniu. bardzo prosze o rady, jakąkolwiek pomoc.
    z góry dzięki.

Nie na temat...
    jakoś mi się ten temat dwuznacznie skojarzył

Może popytaj w lokalnych sklepach motoryzacyjnych, dużych zakładach przemysłowych, prywatnych stacjach benzynowych. Ale takie firmy będą raczej oczekiwać sukcesów, a skoro dopiero zaczynasz to pewnie nie masz ich zbyt wiele.

Skomentuj

pan_pawel, ale też sponsoring nie musi być wielki. Dla początkujacego nawet 500zł to dużo kasy.

Pomysł z dużymi sklepami/hurtowniami częsci motoryzacyjnych jest dobry. Nie musi być to przecież od razu finansowe wsparcie, może być w częsciach lub materiałach eksplatacyjnych. Dla ciebie np filtr kosztuje 50zł ale dla nich 25 więc prościej jest im dać ten filtr w ramach sponsoringu.Opony też są potrzebne więc może któraś z hurtowni się skusi wzmamian za reklamę.
      Można udeżyć poza branże motoryzacyjną ale po prostu do większych firm. Nigdy nie wiadomo czy któryś z ich właścicieli nie jest pasjonatem sportów motorowych

Skomentuj

hm, no włąśnie te duże firmy nie bardzo, oni chcą konkretnych warunków umowy których ja narazie nie mogę im zapewnić, inna sprawa to to że nie chcą inwestowac w coś co nie jest pewne dla nich...
        co do sklepów motoryzacyjnych, to owszem dobry pomysł, już mam kilka znajomych którzy pomagają kupować części po cenach churtowych, to duża pomoc dla mnie, ale najbardziej potrzebuję funduszy.
        tak jak mówi Yoshi_80, 500zł to bardzo dużo, ale naprawdę trudno tyle zdobyć od mniejszych firm, narazie tylko u nich znalazłem pomoc

[ Dodano: 2010-05-10, 18:07 ]
        Zamieszczone przez pan_pawel
        jakoś mi się ten temat dwuznacznie skojarzył
        pan_pawel, czemu dwuznacznie? :razz:

Skomentuj

bo "szukam sponsora" brzmi trochę jak tekst z "galerianek"

Skomentuj

Nie na temat...
            http://www.youtube.com/watch?v=lAtBisjCpsY#t=5m50s
            wybaczcie, ale musiałem :lol:
            marcinsywala.pl
            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Czaruję...