Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Szukam projektu subwoofera za ok 1.000zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Szukam projektu subwoofera za ok 1.000zł

Mam (a w szczegółach to szef mój ma) ok. 1.000zł na wzmacniacz, przetwornik i fornir. Materiał mamy swój., tyle że starczy na pewno:) Poszukuję projektu suba przeznaczonego do kina domowego, do pokoju 20m2 w bloku. Co koledzy polecacie- poszukuję raczej jakiegoś gotowego projektu do skopiowania z litrażem, strojeniem i listą potrzebnych elementów. Kwota do wydania jak mówiłem- ok 1.000zł.
    Pozdrawiam.

jaki fornir? bo cena od tego zalezy
    wzmacniacz jak ma byc gotowy to masz do wyboru 2
    albo STXa 200w za 500zl
    albo tanie panele z allegro za 150zl

do 20m2 potrzeba 10-12"
    jak do kina to raczej cos wolniejszego...
    tylko ze do wyboru jest cos za min 400zl

mozna zaczac od STXa GDN 30 -500 AP + panel STXa
    ale to wymaga calkiem sporej skrzynki
    mozna tez kupic GDN 30 AA + 2 panele z allegro. da to wieksza moc za ta sama kase ale wymaga wiecej pracy z panelami i sterowaniem...

pasowalby tu idealnie peerless SLS. ale ma 8ohm wiec bedzie ciezko z moca

mozna by poszukac rowniez uzywek wsrod samochodowek...

gotowy projekt? zapomnij :lol:
    musisz sam sie wysilic lub grzecznie poprosic kogos

a moze gotowiec od STXa?

Skomentuj

Fornir to najmniejszy problem, mam skład nieopodal mojego miasta a ceny przystępne. Ogólnie co do wykończenia to sobie raczej dam radę, chciałem jedynie jakiegoś sprawdzonego projektu użyć, by nie polecić lipy. W miarę możliwości on sobie go sam chce wykonać, ja mam jedynie pomóc a że za wiele czasu nie mam, przyznam się, że chciałem "iść na łatwiznę:) "

Umiem grzecznie prosić, więc jeśli na coś natrafię to to uczynię. Bez obaw.

Skomentuj

marjano82, wyzej podalem kilka propozycji. pogadaj z szefem i dowiedz sie czego on tak naprawde oczekuje od tego suba to sie cos wybierze :)

Skomentuj

mariano82 ... pomyśl o daytonie rss315HF ...w polinku 750zł ....

musiałbyś ok 100 dozbierać żeby wystarczyło na napęd, więc trzeba by poskładać np PA300 ...

to jest uniwersalny subik który poradzi sobie w muzyce, kinie i robi po prostu spustoszenie ! ....

nie dreptajcie w miejscu, trzeba iść troszkę do przodu, niektórym może się to wydać dziwne ale naprawdę na STX sie świat nie kończy ...a niestety widać tutaj tendencje ze jaka by półka cenowa nie była czy monitory czy sub, czy kolumny to poza STXem to tu niektórzy świata nie widzą ....

Skomentuj

bawolek jak ludzie chcą zestaw za 500zł to sie nie dziw ze stxy sa polecane :) Tu jest tysiac na samego suba wiec jest duzo wieksze pole manewru. Daytony na diyaudio.com sa polecane w tej cenie, jesli sie nie myle to kondrax ma na daytonie suba..

Skomentuj

Powiem tak. Koleś ma jakieś niby dobre Radmora monitory, zakupione ok 8 lat temu i standy Ostoii. Taki audiofil niby:) Ja bym mu jakiegoś mega potężnego suba nie polecał, bo mu zupełnie te monitory przegłuszy, zabije i schowa... Chce po prostu suba do kina, kontrolowanego, bez jakiegoś masakrycznego przeciagania ale z niezłym kopem. Ot taki subik, nie najgorszy. Sam mam panel z Allegro za 150zł, i połączę go chyba z MDS08 i też będzie git. Proponowałem mu to samo ale brzmi to dla niego za mało profesjonalnie:)

Skomentuj

To nie mów mu co wsadziłeś a i tak będzie zadowolony:P

Skomentuj

marjano82, to zloz swojego suba w testowej obudowie i daj mu posluchac (u niego)
                  wtedy zdecydujesz czy mu to starczy czy jednak cos wiekszego

Skomentuj

Tylko mały szkopuł. :) Muszę kupić przetwornik a wesele za pasem- 19 czerwca:) Gdybym teraz kupił tego MDS-a moja narzeczona zamęczyła by mnie na śmierć:) Ciekawy jestem waszego zdania czy ten MDS08 zagrałby poprawnie z tym panelem, czy byłby za niego za dużym orzechem do zgryzienia....

Skomentuj

zagrac zagra

Skomentuj

Ale czy zagra wystarczająco dobrze, by warto było kupić tego MDSa? Czy lepiej po prostu 22SCX zapodać? To raczej mniej wymagający mocowo będzie głośnik....

Skomentuj

jak byś już wybrał głośnik to mam panel stx 300 za 450 zł ; ) troche kasy masz więc poszukaj jakiegoś fajnego głośnika i innego niż stx ; )

Skomentuj

Waham się pomiędzy zakupem Visatona W250 a AMD08? Panel mam ten z Allegro, który przetwornik polecacie jako lepszy do suba? I ewentualne podpowiedzi, jak który z nich gra, czym sie różnią...

Skomentuj

Zamieszczone przez marjano82
                              AMD08
                              :shock: a nie chodzi Ci raczej o MDS08? AMD to raczej nie ta dyscyplina :lol: .

Skomentuj

Jasne że MDSD08, jakąś chwilową pomroczność miałem hehe:)

Skomentuj

Zamieszczone przez marjano82
                                  Jasne że MDSD08, jakąś chwilową pomroczność miałem hehe:)
                                  tego można na forum za przyzwoita cene dostac, poszukaj oferty piku16

Skomentuj

marjano82, sorki ze tak dlugo nie pisalem ale nie mialem jak

jezeli mialbys kupowac nowego visatona to olej go i bierz z forum MDS08 - idealny mocowo pod ten panel
                                    jak masz okazje kupic visatona za rozsadne pieniadze to mozesz go kupic. opinie nie sa zle a wiekszy glosnik lepiej sie sprawdzi w tym pomieszczeniu

Skomentuj

Czaruję...
                                    X