Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

karta dzwiekowa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

karta dzwiekowa

Witam

Jeśli kupię kartę dźwiękowa i puszę przez nią wzmacniacz to dźwięk będzie lepszej jakości ?

Zamieszczone przez volume301
    Jeśli kupię kartę dźwiękowa i puszę przez nią wzmacniacz to dźwięk będzie lepszej jakości ?
    Pytanie nie trzyma się nawet kupy... Napisz konkretnie o co Ci chodzi bo w chwili obecnej wnioskuję że nie masz wcale karty a co za tym idzie jak ją kupisz to dzwięk ,,puszczony przez wzmacniacz" będzie lepszy bo po prostu będzie!

Skomentuj

Wzmacniacza przez nią chyba nie puścisz... :razz: Jak już to możesz sygnał z niej puścić do wzmacniacza... :smile:

Skomentuj

dużo zależy co ma być podłączone bo jak komputerowe popierdółki typu kriejtif czy logiśmiech to nie będzie lepiej, a jak normalne kolumny to będzie lepiej, a bez wzmacniacza można spalić kartę dźwiękową. Pytanie niekompletne i niegramatyczne także ciężko odpowiedzieć nie wiedząc co, jak i gdzie.
        ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Powiem inaczej. Mam wzmacniacz pioneer a-201 i kolumny scx + pj i jak do kopie do komputera kartę dźwiękowa ( bo narzazie mam zintegrowaną ) to jakość dźwięku będzie lepsza ?

Skomentuj

Zamieszczone przez volume301
            Powiem inaczej. Mam wzmacniacz pioneer a-201 i kolumny scx + pj i jak do kopie do komputera kartę dźwiękowa ( bo narzazie mam zintegrowaną ) to jakość dźwięku będzie lepsza ?
            No teraz ta wypowiedź brzmi bardziej po naszemu choć jeszcze nie idealnie :wink: Jak zmienisz dzwiękówkę na lepszą to powinna być zmiana na plus ale warunkiem tego jest ile chcesz wydać na nią i czego słuchasz na kompie bo jak zwykłych mp3 w marnej jakości to lepiej sobie darować :wink:

Skomentuj

Dobra dźwiękówka oczywiście zrobi swoje, zintegrowane kodeki najbardziej kuleją na basie, przy czym myśląc o dobrej karcie nie mam na myśli szumblasterów.
              ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Tu jest taki sam wątek:

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=20736

Skomentuj

Czaruję...
                X