Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Laptop dla ojca

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Laptop dla ojca

Panie i Panowie, kupiłem już dzięki Wam telefon matce ( i jak najbardziej się jej podoba ), to teraz czas na laptopa dla ojca

Założenia:

- bateria nie musi długo trzymać
    - wielkość min. 15"
    - wifi
    - używany
    - do MAX. 700zł

To tyle chyba Co do marek to nie wiem, ale za acerem nie przepadam i zdania nie zmienię

Laptop będzie używany do przeglądania allegro, używania outlooka, może skype'a. Żadnych większych wymagań typu gry, filmy, czy broń Boże autocad itp.

Pozdrawiam i liczę na Was!

[ Dodano: 2010-10-10, 13:00 ]
    Dodam, że jak na razie jestem zainteresowany DELL'em latitude np. d610. Jest tego na allegro w brud od jakiś handlarzy natomiast ja wolałbym ( i znalazłem ofertę ) go kupić od prywaciarza

Poleciłbym HP nx7400, bo ma taki klasyczny wygląd i elektronicznie sprawuje się bardzo dobrze, ale niestety ma kiepskie rozwiązanie zawiasów pokrywy i po jakimś czasie się zacierają i łamią. Ale jak trafi na egzemplarz ze sprawnymi zawiasami i nie będzie często zamykał to może być :wink:

Skomentuj

DELL D610 , o widze kolega o nim nawet wspomniał hehe.

Skomentuj

pegelmesser, miałeś styczność z towarem od handlarzy z allegro? Nie wiem czy to jakiś sprzęt poleasingowy, zza granicy czy cuś ... Nie wiem czy brać od handlarza czy się tego lepiej nie tykać ...

Skomentuj

To zalezy jak trafisz - loteria, moze akumulator trzymac pol godziny a moze dwie. Zreszta od prywatnego sprzedawcy mzoeby byc podobnie, choc sam sprzet mnie pewnie zajechany niz od handlarza sprzedajacego lapki pewnie wagonami z poleasingowego pomiotu....

Skomentuj

sam niedawno zakupilem lapciaka della od chandlarza i wszystko z nim ok, sprzedawca dokladnie opisal w jakim stanie jest lapciak, nic nie sciemniane.
            a i z prywatnymi sprzedawcami roznie to bywa, zalezy jak trafisz w sumie.

Skomentuj

Mhm.. no czyli nic lepszego nie zostaje jak Dell d610

Skomentuj

co do hp nx7400 to mam go od 4 lat. W tym czasie 4x wymieniłem zasilacz (usterka kabla) a z poważniejszych rzeczy padł inwerter. Naprawa tego ostatniego praktycznie nieopłacalna ale sprzęt jest zrobiony tak solidnie że szkoda było go nie naprawić. Po 4 latach jedynie lekko starty przycisk przy touchpadzie. Polecam

Skomentuj

Plusem zakupu od firmy jest to, że mogą sobie pisać miesiąc gwarancji, ale nadal jest minimum rok niezgodności towaru z umową, która obejmuje wady ukryte, o których sprzedawca wiedział lub nie wiedział, ale ma obowiązek naprawić sprzęt.
                  Do wymaganych parametrów warto dopisać minimum 512MB ramu bo w starych sprzętach drogo się dokupuje a to minimum żeby komfortowo pracować. Procek najczęściej będzie intel, wtedy koniecznie w wersji M. W tej cenie lap będzie miał kilka lat, im nowszy tym lepsza matryca, nie to co obecnie że co nie kupisz to jest ok. Na pewno łatwiej o dobrą matrycę w rozmiarze 15,4 niż wycofanym dawno temu 15 cali.

Znajomy miał HP nx5400, ta sama obudowa, w tym lapkach padały płyty główne, nie łączyły i dysk potrafił przerywać. Wykonanie takie sobie, kruchy plastik. Poza tym był Ok, matryca nie najgorsza. Spokojnie możesz wybierać z IBM/Lenovo i Dell'a, nawet jeśli dysk przelatany to do 600zł kupisz z 1GB pamięci i 1,5GHz Celeronem M. Acer jak się trafi dobrze to chodzi latami, jak masz pecha to od serwisu do serwisu, tyle że te wadliwe w większości wylądowały w koszu, a na pewno można kupić kilka lat młodszy, z lepszą matrycą, większym dyskiem itp.

Można też rozważyć http://allegro.pl/idealny-sony-vaio-...260646320.html
                  ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Zamieszczone przez Staszku
                    W tym czasie 4x wymieniłem zasilacz (usterka kabla)
                    Zwarcie przy wtyczce. Wystarczy uciac i wymienic wtyczkę...

Skomentuj

Czaruję...
                    X