Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pochwalcie sie kolumnami (nie chodzi mi o samorubki)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie wiem czy w moich zwrotka była oryginalna ale grały bum - cyk.
    Niedość że 20cm do średnicy to nie rewelacja to jeszcze wysoki był cięty chyba na 4k albo i wyżej.
    Generalnie pasma pomiędzy 700 a 3000 Hz nie było :/
    Teraz mam w takiej budzie GDN20/60 tonsila (zamknięta mocno wytłumiona) + jakieś GDWK z tych nowszych coś ala 11/100 - dokładnie nie wiem bo nie ma nadruku.
    Gra to teraz w miarę przyzwoicie, ale myślę że gdyby jeszcze poprzcować nad zwrotką to mogłoby lepiej.

Skomentuj

Zamieszczone przez Newborn
      Niedość że 20cm do średnicy to nie rewelacja to jeszcze wysoki był cięty chyba na 4k albo i wyżej.
      Teraz mam w takiej budzie GDN20/60 tonsila (zamknięta mocno wytłumiona) + jakieś GDWK z tych nowszych coś ala 11/100 - dokładnie nie wiem bo nie ma nadruku.
      Gra to teraz w miarę przyzwoicie, ale myślę że gdyby jeszcze poprzcować nad zwrotką to mogłoby lepiej.
      a co myslisz na o basa reflex w mojej kolumnie ??

[ Dodano: 2006-01-22, 12:31 ]
      Zamieszczone przez Newborn
      a co myslisz na o bass reflex-ie w mojej kolumnie ??

Skomentuj

nic nie da i tak nie bedzie srednich

Skomentuj

A oto zdjecie mojej zwrotnicy. Takie mam w emersonach. I ta zwrotnica musi uciagnac 20cm RMS 120W Extreme i GDWK 9/80

Skomentuj

Chłopaki, zasmiecacie troche temat....
            Oleczek, proponuje poszukac na forum i jak nic nei znajdziesz zalozyc temat i zadac sensowne pytania.

Skomentuj

Zamieszczone przez oleczek1988
              a co myslisz na o bass reflex-ie w mojej kolumnie ??
              Nie wiem co to za głośnik ten RX802 ale dla tego tonsila który jest u mnie to w tym litrarzu BR to kompletny niewypał. Kilka lat temu się uparłem na BR i grało to fatalnie w tej konfiguracji. Może przy większej budzie ten tonsil z BR by jakoś zagrał, ale i tak jego Qts sugeruje raczej zamkniętą. I przy tych około 20L dużo lepiej grają w closed mocno tłumionej.

Skomentuj

Ja przy kompie mam Creative P5800. I jestem w trakcie budowy estradówek. Mam też inny sprzet w domku ...

Skomentuj

Przy kompie:
                  Logitech z640
                  W pokoju:
                  http://www.allegro.pl/item91839636_s...ideal_mp3.html
                  W salonie:
                  Acuhorn ( DIY ) + wzmaczek itp

Na strychu w kartonach stare unitry zg15-c ( 6 sztuk )

W planach 5.1 na visatonku :)

Skomentuj

looooooooooooooool moj temat z przed roku sie wgrzebal na wieszch

Skomentuj

Skomentuj

Ja mam soniaczki ale nienazekam jak narazie i sa ekranowane niestety na necia nic o nich niemoge znalesc :(:( U gory jest alpierd bo orginaly spalilem a dostac ich niemoge :(
                        Załączone pliki

Skomentuj

Tonsil Soundfinder 130

ja mam aktualnie 3-drożne TONSIL Soundfinder 130,

Skomentuj

Eass300(2xARN226-07-04+2x arn150+Arv104) z Empire kupine na allegro. Do tego Ampli stereo DenonDRA385RD.

Skomentuj

Czaruję...
                            X