Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Probilem z wizją

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Probilem z wizją

Mam od pewnego momentu problem i nie wiem czy to karta graficzna czy monitor. Próbowałem zrobić printscreen ale się nie dało uchwycić krzaczków - więc sadzę że to monitor.

Jak myślicie? jak to sprawdzic?
    Próbowałem już zainstalowac nowe sterowniki, wyjalem i wpialem karte przeczyszczając ją.

Karta do Radeon 9600pro a monitor to samsung 793df

W ten sposób nie wyeliminujesz że to nie karta. Jak chcesz mieć pewność że to sprzęt a nie sterowniki to po prostu wejdź do biosu. a monitor sprawdź u kogoś innego i tyle...

Skomentuj

Mi to wygląda na kartę. Sprawdź monitor na innym kompie.

Skomentuj

Jezeli masz mozliwosc, to warto sprobowac podlaczyc pod jakis TV, moze ma wyjscie SVIDEO ten radeon czy jakos tak :)))

Skomentuj

mam taką kartę i ma to samo :grin: 99 % karta :mrgreen:

Skomentuj

jesli to wina monitora to do wymiany prawdopodobnie beda kondensatory od odchylania poziomego

Skomentuj

karta

Karta na 99,99% .Monitor możesz sprawdzić na innym urządzeniu ,a kartę podejrzyj w biosie lub w trybie awaryjnym czyli bez załadowanych sterowników jeśli będą zamiast jakiś literek krzaczki ,kreski , jakieś obwódki kolorowe to znaczy że karta.

Skomentuj

Zamieszczone przez misiek88
                jesli to wina monitora to do wymiany prawdopodobnie beda kondensatory od odchylania poziomego
                Gdyby tak było to te krzaczki by nie stałt tylko mrugały.... odświeżanie się kłania...

Karta na 100%... artefakty... uwalone GPU.. lub przegrzane...

Odepnij monitor.... włącz i niech się pojawi obrazek (Check Cable Connection) jeśli będzie czysto.. to karta...

Kartę należy podmienić (AGP lub PCI-E zależy jaki slot...)

Skomentuj

Monitory tak sie nie potrafia zespuc... bo zaraz zaczniemy naprawiac sprawne elementy....

Skomentuj

Na pewno karta - przyniosłem z piwnicy monitor optimusa optiview i jest tak samo po pewnym czasie używania.
                    Jeżeli przeglądam strony www to odświeżenie strony pomaga.

Stało się tak - prawdopodobnie z racji iż przez 6 lat nie grałem w żadną grę, a ostatnio zainstalowałem sobie NFS i grywałem po 10godzin xD Ale najlepsze jest to, że odpiąłem wentylatorek bo buczał, a dużo pracuje w nocy co mnie irytowało. No cóż, karta do wymiany, na szczęście to grosze, i mam jeszcze zintegrowaną

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound
                      odpiąłem wentylatorek bo buczał
                      masz przyczynę...jak buczał trzeba było wymienić na większy ale wolniejszy a tak żeś usmażył gpu

Skomentuj

(...)najlepsze jest to, że odpiąłem wentylatorek bo buczał, a dużo pracuje w nocy co mnie irytowało. No cóż, karta do wymiany, na szczęście to grosze, i mam jeszcze zintegrowaną
                        Wg producenta po coś to chłodzenie było...
                        Właściwie to się zastanawiam... skoro wiedziałeś, że nie masz wentylatora i obciążyłeś dodatkowo (podniosłeś temp.) procesora, mało tego.... miałeś drugi monitor do dyspozycji, to po co było to pytanie na forum? Najpierw należało sprawdzić metodą wykluczeń, a później pytać. Tym bardziej, że mogłeś to zrobić "od ręki", a na forum nikt jasnowidzem nie jest.
                        Nie odbierz tego jako ataku na swoją osobę, ale to właśnie stosy takich tematów sprawiają, że w gąszczu bezużytecznych informacji szukamy tej właściwej. Dodatkowo pojawianie się takich tematów jest również formą przyzwolenia na pisanie kolejnych pytań bez zastanowienia.
                        Ech... taka refleksja mnie naszła....

Skomentuj

RpLand, dowiedziałem się że jest odpięty, jak sprawdzałem karte. Pamiętał byś po 6 latach ze odpiałes wentylatorek od grafiki? Bo mi jakoś uleciało z głowy. Drugą rzeczą było to ze monitor miałem ale był zakopany na samym dole w ostatnim pudle, bo było na dole. I zeszło mi prawie godzina zanim się do niego dokopałem, więc stwierdziłem że warto się zapytać na forum, może to po prostu jakaś pierdółka.
                          Swoją droga post jest w offtopicu, więc nie powinno to nikomu przeszkadzać.
                          Dziękuje za pomoc panowie.

Skomentuj

Włożyłem przed chwilą Geforca FX5200 i objawy są takie same - dało mi to do myślenia. Sprawdziłem napięcia na molexie - 2,9 4,5 i 11,5V - zasilacz mam do wymiany.

Skomentuj

Włożyłem przed chwilą Geforca FX5200 i objawy są takie same - dało mi to do myślenia. Sprawdziłem napięcia na molexie - 2,9 4,5 i 11,5V - zasilacz mam do wymiany.

albo masz mostek na płycie uwalony...

Skomentuj

Czaruję...
                              X