Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Potrzebuje porady co do opłacalności

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Potrzebuje porady co do opłacalności

Witam nie wiem czy to dobry dział jak nie to proszę przenieść do innego. Chciałbym zapytać czy warto zrobić wzmacniacz 2x400W i do tego 2 kolumienki i grać tym na imprezach. opłaciło by mi się to?
    Zlecenia miał bym głównie po znajomych.

Wzmacniacza estradowego nie rob samemu, taki sprzet musi byc niezawodny. Najtanszy sensowny wzmacniacz mniej wiecej tej mocy to tamp e800
    Kolumny mozesz zrobic sam tylko zastanow sie do jakich duzych pomieszczen to potrzebujesz..

Czy calosc ci sie oplaci ? To zalezy ile bedziesz mial zlecen i za ile

Skomentuj

Znalazłem na znanym portalu aukcyjnym. oferty wzmacniaczy estradowych za 400zł 2x400W opłaca się kupić go? paczki bym sam robił sobie coś z oferty stx na pewno. Da się z tym interesem wybić na tyle żeby koszta sie zwróciły? mieszkam raczej w dużym mieście łódź.

Skomentuj

wklej linka do aukcji tego wzmacniacza
        nie zdziwie sie jak nie bedzie mial tych 400w

Skomentuj

Trzeba też wziąść pod uwagę ile kasy chcesz przeznaczyć na to...

Skomentuj

Zamieszczone przez kingofspace Zobacz posta
            Zlecenia miał bym głównie po znajomych.
            I ile byś brał od tych znajomych? Wzmacniacz nowy to koszt około 800zł (robienie samemu to koszt około 500zł+kilka lat na jego złożenie bo tak to sie najczesciej konczy...) kolumny to koszt około 600zł minimum. Razem 1400zł. Do tego kable itp, to powiedzmy że 1500zł do równego.
            Masz jakiś mikserek? Jakieś światełka? Jakiś osprzęt dymno-oświetleniowy? Masz CD-ki/gramofony? Czy lecisz z komputera?

Jeśli tylko komputerek, to nie licz że za jedną chałturę dostaniesz nawet 100zł, a co dopiero od znajomego Nie mam nic co do grania z komputera, sam czasem takie "zapuszczanie" muzyki uskuteczniam po znajomych, ale dobrze wiem że to tylko chałtura.

Do tego trzeba doliczyć konserwację sprzętu.

Ty wiesz jakie są w twoim przypadku realia, odpowiedz sobie sam czy wyjdziesz na plus a raczej po jakim czasie wyjdziesz na plus.

Generalnie życzę powodzenia w tej branży (i to tak bez ironii)

Skomentuj

Czaruję...