Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Creative Inspire T6160 + Audiotrak Prodigy 7.1 jak to podlaczyc ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Creative Inspire T6160 + Audiotrak Prodigy 7.1 jak to podlaczyc ?

Cześć , jeśli ktoś gdzieś , kiedyś będzie chciał kupić podobne gówno to proszę te 190zł spuścić w kiblu na to samo wyjdzie.

Ale do rzeczy , dostałem te cudeńka (bylem grzeczny a mikołaj i tak mnie pokarał) , fajnie jest , 5.1 w pokoju jednym słowem czaaaaddddd , podłączam to , Pila 3D się odpala a tu co ? Sub nie gra , graja 2 satelitki , przekladam chinche zaczyna sub grac i w ten o to cudowny sposob mam 3 satelitki i sub , gdzie te 5.1 sie pytam ? kombinuje z kablami , przekladam i rece mi opadaja.

Z audiotraka wychodzi 7 kabelków kolorowych , z Creativow tylko 3 , czarny , zielony i żółty.

jak zrobic te 5.1 ?

Nie przekładaj tak tych chinchów, bo wejścia podjedziesz tak na poważnie to wejdź w ustawienia dźwiękówki i zmień na opcje 5.1 :)

Skomentuj

Zmieniam i nic :(

Skomentuj

W programie do odtwarzania filmów też ustaw 5.1

Skomentuj

Ustawianie nic nie daje , zarowno w panelu od karty , w filmach tez. Nie wiem co jest , raz wlacze graja 3 satelity , raz wlacze gra sub i 2 satelity.

Skomentuj

Zamieszczone przez Vitu Zobacz posta
            fajnie jest , 5.1 w pokoju jednym słowem czaaaaddddd
            Wcześniej działało Ci 5.1 ?? Moim zdaniem to wina pliku z filmem ...:) przerabiałem to z Plikami w DTS-ie :) nie każdy program chciał to obsłużyć.. Odpal w Power-DVD i w opcjach zaznacz że masz 6-kanałowe :) Może pomoże :)

Skomentuj

Narazie walke jak to podlaczyc zeby przy muzyce graly wszystkie kanaly

Skomentuj

Pewnie film zakodowany w 2.0 i nic nie poradzić, w ogóle jaki tam kodek jest?

Skomentuj

Zamieszczone przez Vitu Zobacz posta

Z audiotraka wychodzi 7 kabelków kolorowych , z Creativow tylko 3 , czarny , zielony i żółty.

jak zrobic te 5.1 ?
                  Nie wiem jak w karcie ale z w tych creativach to tak: zielony wtyk to satelity przód lewa/prawa, czarny to tył lewa/prawa, a pomarańcz to central/sub

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                    Nie wiem jak w karcie ale z w tych creativach to tak: zielony wtyk to satelity przód lewa/prawa, czarny to tył lewa/prawa, a pomarańcz to central/sub

Dokladnie tak mam podlaczone do karty , nie wiem dla czego ale graja tylko 2 satelity i sub , zmieniam na 5.1 , 7.1 , 2.1 nawet nie reaguje.

Skomentuj

A jak np robisz test typu że karta zapodaje sygnał na poszczególne głośniki to jest wszystko ok?

Skomentuj

Zrobilem maly test , na zintegrowanej karcie Realtek HD Audio dzialaja wszystkie satelity ale nie dziala sub , nie wiem czemu gdy potrzasnie sie subem zaczyna dzialac po czym sie wylacza.

Skomentuj

Oddaj na gwarancje i powiedz, że masz uszkodzonego suba :) Albo jak ci nie łączy w środku elektronika, to możesz spróbować go rozebrać i posprawdzać co może być tego przyczyną, o ile cokolwiek się w tym orientujesz.

Skomentuj

Czaruję...
                          X