Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nauka gry na gitarze... Ale jakiej??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Właściciel, jak widać stosuje niepoprawne struny = zniszczone progi. Jeżeli tak jest, to nic tylko się zrazisz do grania i stracisz pieniądze.
    Znajdź znajomego, który gra, mieszka niedaleko Ciebie i wie o co chodzi. Niech Ci pomoże kupić coś używanego oceniając instrument na żywo (!).
    Na zdjęciach gitary SKY WAY i podobnych marek potrafią lepiej od Yamahy, Gibsona czy Fendera wyglądać - kupuj palcami i uchem, nie oczami!
    Last edited by RpLand; 09.01.2011, 17:56.

Skomentuj

A które struny do tej gitary są poprawne? metalowe czy nylonowe?

---------- Post dodany o 18:55 ---------- Poprzedni post o 18:54 ----------

a progi wyglądają na zniszczone?

---------- Post dodany o 18:58 ---------- Poprzedni post o 18:55 ----------

Nie mam znajomego który gra na gitarze, i który mógł by mi pomóc. ;/

Skomentuj

Zamieszczone przez dymit Zobacz posta
        A które struny do tej gitary są poprawne? metalowe czy nylonowe?
        nylonowe
        a progi wyglądają na zniszczone?
        dosyć wyeksploatowane
        Nie mam znajomego który gra na gitarze, i który mógł by mi pomóc.
        Najważniejsze jest by gitara stroiła nie tylko w podstawowych pozycjach, ale na całym gryfie.
        Potem ważny jest stan techniczny gryfu, czy nie jest krzywy i w jakim stanie są progi i mechanizmy naciągu strun.
        Oczywiście nie należy zapominać o brzmieniu - na starych i różnego rodzaju strunach tego nie sprawdzimy
        Dobrze jest też sprawdzić, czy gitara nie generuje brzęczenia, czy nieprzyjemnych rezonansów, wydobywających się z pudła przy głośniejszym graniu.
        Dlatego ważne jest by zakupu dokonać z osobą znającą się na gitarach.

Gitarę z linków odradzam bez odsłuchania, z nowymi strunami, przez kogoś znającego się na gitarach.
        Last edited by KAPRINT; 09.01.2011, 20:02.

Skomentuj

Najlepiej iść do sklepu muzycznego... z kolegą gitarzystą aby nauczył się dwóch chwytów i już tymi dwoma chwytami wydobędziesz sam dźwięki i poczujesz czy brzmienie odpowiada, czy gra się wygodnie, czy gitara nie "gryzie" w rękę :)

PS Dymit skąd jesteś ??

Skomentuj

Jestem z Leszna, tzn. tu się uczę i w tygodniu tu mieszkam. Ale nie znam nikogo kto gra na gitarze. Ale jak bym ja kupił za powiedzmy 50zł ? Myślę, że do nauki podstaw by się nadała, a potem kupił bym coś lepszego.. Sam nie wiem... Najpierw pójdę do muzycznego i ponaciągam struny na rożnych gitarach (akustyk, klasyk, elektryk, bas) a potem coś kupię.

Skomentuj

Zapytaj tutaj -> forum gitara.pl, kto jest z Leszna i by Ci pomógł w zakupie.

Skomentuj

To chyba dobry pomysł. Chyba tak zrobię

Skomentuj

Czaruję...
                X