Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośniki do monitorków-co wybrać?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośniki do monitorków-co wybrać?

Mam wieże Philipsa model FW780P dotychczas podłączone do niej były głośniki samochodowe(4 ohm 75W) w jakiśch przypadkowo dobranych obudowach-grają okropnie,przy małej głośności nie ma wysokich tonów a przy dużej głośności wysokie tony kłują w uszy.Dłużej tego nie wytrzymam i chce zbudowac jakieś ładnie grające (satelitki,monitorki-jak zwał tak zwał) w każdym bądź razie małe kolumienki wspomagane subem.I tu z pytaniem zwracam się do was wy moji "ałdjo guru" -czy te głośniki nadawały by się na monitorki?? :
    http://www.empire.com.pl/TVM-ACOUSTI...v-104-04-8.htm
    http://www.empire.com.pl/TVM-ACOUSTI...n-116-10-8.htm
    Ewentualnie coś też z Tvm bo nie mamm specjalnie dużo kasy tak że wszelkie odpowiedzi w stylu "kup se byemy czy inne drogie głośniki" odpadają.
    Wieża ma ok.50W@8ohm na głośniki przednie i ok.25W@8ohm na głośniki tylnie i ok.??W@12ohm na głośnik centralny.Do wieży jest podłączona przez wyjście "subwoofer out" końcówka mocy NAD2100 o mocy 50W@8ohm,60W@4ohm,75W@2ohm na kanał.
    Do NADa jest podłączony subik-samoruba ale on przynajmniej gra ładnie (bas jest głęboki nie męczący i mocny).
    Każdemu kto to przeczytał i mi coś poradzi,doradzi z góry dziękuje.
    P.S. aha i prosze nie czepiajcie sie że tematy tanich monitorków były poruszane bo sprawdzałem "szukaj" i nic na forum nie znalazło oprucz tanich głośników do subów.

a ja bym zrobil cos na tanich fajnych STX-ach:) np STX GDN-14-50-8-SS (20zl/szt) z wysokotonowcem ARV 104-03-8(ok 45zl/szt) :) jak na monitorki to z pewnoscia beda super za ta cene... a jesli juz chcesz koniecznie na Tesli to polecam cos z pietnastek(ARN 150...)-bylem ostatnio na imprezie gdzie jedynym zrodlem dzwieku byly wlasnie monitorki na ARN 150 i gralo to to super! pozdrawam i przyjemnego dlubania...

Skomentuj

Witam. Ja bym polecił zamiast ARN116,- XW-165 (tylko 5zl więcej),

Skomentuj

Czaruję...
      X