Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Integra audio vs zewnetrzne...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Integra audio vs zewnetrzne...

Witajcie...

Chciałbym się od Was dowiedzieć jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie....
    Czy jest sens nabyć kartę dźwiękowa np. takiego SB Audigy 2 lub X-fi XM przy posiadaniu zintegrowanego ALC889A?

Założyłem ten temat ponieważ mój Realtek coś na lewym kanale zaczął trzeszczeć (Front audio out) a na innych wyjsciach jest ok.
    Nie wiem czy to wina sterowników czy czegoś innego...przesiadłem się na Win7; będę w wolnej chwili kombinował a teraz chciałbym poznać Wasze zdanie co do kart zewn.
    ...lub moze x-fi xtreme audio z wyjsciem optycznym pod ampli...?

Sprawdź w opcjach czy nie masz włączonego line outu - spróbuj go wyciszyć, powinno pomóc, miałem już kilka takich przypadków.

Jak najbardziej jest sens przesiąść się z tej integry na audigy - jeżeli masz dobry zestaw głośnikowy, od razu usłyszysz zmianę.

Skomentuj

ALC889A jest chyba najlepszym ukladem Realteka jesli chodzi o jakosc dzwieku. Mam Audigy 2 i w porownaniu do zintegrowanego realteka roznice sa na tyle male, ze kompletnie nie warto wymieniac i doplacac. Natomiast z tego co pamietam, to extreme music jest karta lepsza od A2 i byc moze tam roznice beda bardziej slyszalne. Oczywiscie jesli nie posiadasz sprzetu co najmniej sredniej polki, nie warto sobie w ogole zaprzatac glowy lepszym zrodlem dzwieku bo roznic i tak nie uslyszysz.

Skomentuj

Czaruję...
      X