Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Montaz lm 4780 ;)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Montaz lm 4780 ;)

Witam.

Dotarly juz do mnie plytki, uklady lm 4780. Teraz tylko jak to zmontować, prosilbym o linki, wskazówki. Odnosnie montazu, pcb jest bardzo male

Najlepsza do tego jest stacja "hot-air", ale pewnie takiej nie posiadasz skoro zadajesz takie pytanie. Na youtube jest pełno filmików pokazujących jak lutować, wystarczy wpisać: lutowanie smd.

Skomentuj

Mam lutownice, bardziej chodzi mi o schematy lutowania i podlaczenia. Czy potrzbne beda dodatkowe uklady zasilania, filtry itp.

Skomentuj

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1275530.html Przejrzyj ten temat. Na drugim filmiku jest pokazane jak lutowac kondensator w obudowie 0805 czyli takiej jak w "kicie" do Lm.
        W temacie "Płytki pod lm4780", post #261 jest schemat montażowy.

Skomentuj

gorące powietrze do lutowania elementów RLC smd się nie nadaje
          dobra lutownica i grot - podstawa, kalafoni nie używać jak nie czyścicie potem płytki
          najlepiej pasta do lutowania za 3zł
          lutujesz jedno pole gdzie przychodzi element smd, przykładasz element do tego lutu pensetą i lutujesz go do tego pola, potem jak się już element trzyma to mu lutujesz druga stronę
          układając element na czyste pole i potem lutowanie go jest trudniejsze i kłopotliwe

Skomentuj

Czaruję...
          X