Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dzwiek DTS MASTER AUDIO/TRUE HD z laptopa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dzwiek DTS MASTER AUDIO/TRUE HD z laptopa

Witam wszystkich

Mam takie pytanie, chce uzyskac dzwiek DTS MASTER AUDIO czy tez TRUE HD z laptopa po kablu HDMI, bo takie wyjscie posiada moj laptop, tez posiada wyjscie optyczne.

Chce go podpiac pod amplituner ONKYO TX607, ktory posiada te wszystkie dekodery.

Mam na laptopie, czysty obraz plyty BLU RAY z filmem, tez mam pare MKV z wlasnie dzwiekiem DTS MASTER AUDIO/TRUE HD

Czy jest mozliwosc puscic sygnal z laptopa by amplituner to odczytal poprawnie ?? bo u mnie na amplitunerze pojawia sie tylko DTS HDMI DSP

Jak to ugrysc i czy jest taka mozliwosc

Musisz w ustawieniach fddshow audio decoder zaznaczyć DD True HD i DTS MA. Wtedy powinny być przesyłane i dekodowane na pokładzie amplitunera.

Skomentuj

Najpierw ustal którą wersję HDMI masz w laptopie. Jeśli przynajmniej 1.3 to jest możliwość wysłania strumienia DTS HD Master na zewnątrz. Reszta to już ustawienia softu.
      Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
      Grado SR125i

Skomentuj

No wlasnie tez czytalem ze musze miec HDMI 1.3a , tylko ze nie mam pojecia jakie HDMI posiadam, laptop nie jest stary LENOVO Y550 ) wydaje mi sie ze 1.3 posiadam ale poszukam jeszcze moze gdzies w instrukcji czy cos

---------- Post dodany o 15:22 ---------- Poprzedni post o 10:56 ----------

No i za chiny ludowe nie moge nigdzie w necie znalesc jaka wersje mam HDMI w laptopie, czy sa jakies programy ktorymi mozna to sprawdzic ? hmmmm

Skomentuj

Rafał nieco okrężną drogą można do tego podejść. Sprawdź jak wygląda wtyk HDMI. Jeśli jest to mini-HDMI to masz wersję 1.3. Albo można sprawdzić co możesz włączyć w playerze na laptopie. Chodzi mi o funkcję Deep Color oraz xvYCC. Obydwie te funkcję pojawiły się wraz z rewizją 1.3 gniazda.
          Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
          Grado SR125i

Skomentuj

Jest to zwykle HDMI, nie mini Ale wpadlem na pomysl zeby zobaczyc jakie mam dostepne rozdzielczosci, bo HDMI 1.2 ma do 1920 x 1080p a 1.3 podobno juz tam ponad 2xxx.

Tylko ze telewizor moj ma full hd wiec nie uzyskam wyzszej rozdzielczosci, nawet jak by byla taka mozliwosc, no nic kombinuje dalej dzieki za pomysly ;]

Skomentuj

Czaruję...
            X