Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Płatne studia medycyny w Polsce? ( Kraków )

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Płatne studia medycyny w Polsce? ( Kraków )

Witam, mam pewno pytanie do niezawodnych kolegów znających się na X^n rzeczach

Krótko mówiąc:
    Mam kuzynke w Niemczech, rodzice Polacy, ona umie Polski. Zdała tam mature i tam skończyła wszelkie szkoły. Teraz chciałaby pójść na studia na medycyne do Krakowa, chodzi jej o studia PŁATNE [ cena nie gra roli ( oczywiście wszystko "na legalu" ) ] . Istnieje taka możliwość? Najlepiej w Krakowie.

Pisałem do tych wszystkich ludzi z UJotu maile ale nikt nie raczył odpowiedzieć ...

Nie znam się na tych kierunkach, ale wiem, że istnieje chyba coś takiego, że płaci się tak jak za zaoczne, a chodzi się na zajęcia ze studentami dziennymi ...

Jak to z tym jest?

Takie studia na pewno są możliwe na CMUJ w Krakowie jednak najlepiej dzwonić do rekrutacji/dziekanatu i pytać..

Aha i koszty nie wiem czy to prawda ale chodzą plotki, że podobno pod 10kpln podchodzą za semestr ; ]

Skomentuj

na 100% musi sie dac , wiekszosc uczelni medycznych o ile nie wszystkie ma taką opcje, u mnie (białystok) za 2 semestry 19.800zł czyli x 6lat i mamy ładny samochód. pozdro

Skomentuj

Ja tam nie wiem ale nurtuje mnie jedno pytanie dlaczego chce studiować w Polsce? Chyba poziom niemieckiej medycyny nie jest tak niski

Skomentuj

to jest chyba proste
          dlatego, ze w Polsce jest taniej
          a pracowac zawsze mozna w Niemczech
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Chce studiować w Polsce, bo na żadną medyczną uczelnie w Niemczech nie ma szans się dostać w procesie normalnej rekrutacji, aaaa płatne kosztują chyba 65 tys. ojro za 5 lat.

Właśnie się dowiedziałem, że ona na stomatologie chciałaby iść ... Właśnie szukam jakiś informacji.

Powiedziałem jej, żeby się zastanowiła, bo nie sposób wywalić kasę i się dostać, ale skoro nie ma szans się dostać normalnie ( miała problemy zdrowotne i jest do tyłu strasznie ) Sztuką jest się uczyć i robić tak, żeby jej nie wywalili :P

EDIT: Z tego co wyszukałem w Krakowie stomatologie można studiować tylko na CMUJ na wydziale lekarskim - kierunek lekarsko-dentystyczny. Tylko tyle? Czy może wiecie gdzie jeszcze? Google nic innego nie podpowiada.
            Last edited by cudny90; 27.02.2011, 10:44.

Skomentuj

Hej. Jak najbardziej jest taka opcja chyba na kazdej uczeli medycznej. Nazywają się to studia wieczorowe, zajęcia są normalnie razem ze studiami "dziennymi". Koszty to tak jak już tu ktoś wcześniej wspomniał min 20 tys rocznie - Białystok a to jest jedna z najtańszych uczeli medycznych. I co najważniejsze - rekrutacja także jest na studia wieczorowe, próg punktowy jest trochę niższy niż na dzienne.

Skomentuj

Zamieszczone przez chico Zobacz posta
                Aha i koszty nie wiem czy to prawda ale chodzą plotki, że podobno pod 10kpln podchodzą za semestr ; ]
                30k zł za semestr na UJ
                marcinsywala.pl
                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

hermes, nie do końca :P Odpisała mi Pani z collegium medicum i napisała, że koszt to 8000 euro za ROK.

Skomentuj

Brat mi tyle powiedział Ale widzę, że Ty masz "mocniejsze" źródło
                    marcinsywala.pl
                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

hermes a może mówisz o lekarsko-dentystycznym kierunku? Bo na lekarskim to chyba troszkę przesadziłeś ; ]

Skomentuj

hmmm w sumie ja nie wiem za jaki kierunek ta kwota, ale chyba i na lekarskim i na lekarsko-dentystycznym powinna być ta sama...

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
                          hmmm w sumie ja nie wiem za jaki kierunek ta kwota, ale chyba i na lekarskim i na lekarsko-dentystycznym powinna być ta sama..
                          Właśnie chyba na dentystycznym jest drożej..

Skomentuj

Medycyna na UJ - tyle się dowiedziałem. Wiadomość od ojca kumpla który studiuje na 4 roku (ojciec lekarz)
                            marcinsywala.pl

Skomentuj

Czaruję...
                            X