Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak rozebrać mikrofon Shure SM58?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak rozebrać mikrofon Shure SM58?

Czy ktoś rozbierał może ten mikrofon w wersji przewodowej? Tę część, za którą trzyma się mikrofon odkręciła się bez problemu. Problemem jest dalsze go rozkręcenie. Muszę w nim polutować kable a nie mam jak się dobrać do wkładki. Ma ktoś może jakieś wskazówki?
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Mam ten mikrofon w wersji przewodowej Sitko odkręciłeś ?? jak odkręcisz sitko wkładka o ile dobrze pamietam powinna być na zatrzaskach lub również na gwincie :)

PS uważaj na trafko wewnatrz :)

Skomentuj

no właśnie sitka nie mogę odkręcić. W którym miejscu powinno się ono odkręcić? w tym miejscu co łączy się dolne sitko z górnym? czy też może całe sitko powinno się odkręcić?
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Całe...... gwint jest na wysokości szarej obwódki z napisem tylko nie szarp za mocno...żebys nie uszkodził wkładki....

Skomentuj

Nie mogę tego odkręcić. Tak myślałem, że powinno się odkręcić całe sitko, ale zapiekło się jak cholera. Masz może pomysł jak to ruszyć nie niszcząc mikrofonu?

Skomentuj

Przykręć mikrofon w imadle przez szmatkę coby nie pokrzywić i ręką przez szmatę odkręć.. Musi się odkręcić. Psikanie WD-40 raczej nic nie da..... ale mozesz delikatnie spróbować.... Uszkodzić możesz jedynie siatkę ale to da sie wymienić lub zamaskujesz gąbeczką ;]

http://www.youtube.com/watch?v=p1n1TAxZhHs około 1:10 masz pokazane ze koleś odkręca grill;]
            Last edited by ploter; 27.02.2011, 18:08.

Skomentuj

Czaruję...
            X