Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Modelowanie 3D w IGS albo STP

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Modelowanie 3D w IGS albo STP

Czołem.

Bawi się ktoś w tych programach i tworzy rysunki w 3D? Potrzebuję wykonać model frontów, aby wrzucić na CNC..

Pozdr.

to musza byc te konkretne programy?
    czy moze byc dowolny i zapisac plik w jakims uniwersalnym formacie - np parasolid?

ooo - widze ze rowniez moge zapisac plik w *.IGS tak wiec dawaj co masz do zaprojektowania

Skomentuj

juz mam zrobione dzieki :) w czym Pawle rysujesz? Musze sie wglebic w modelowanie 3d...

Skomentuj

solid works - przyjemny i prosty
        dopiero jak sie mocno zaglebisz to wkurza

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          dopiero jak sie mocno zaglebisz to wkurza
          A nie powinno być na odwrót ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
            solid works - przyjemny i prosty dopiero jak sie mocno zaglebisz to wkurza
            Zamieszczone przez IoNcs Zobacz posta
            A nie powinno być na odwrót ?
            W Inventorze sekwencja identyczna i przyczyna jest oczywista. Na początku uczymy się i jest OK, dopiero jak już zaczynamy się biegle posługiwać zdobytą wiedzą mamy wyższe wymagania i widzimy ograniczenia programu. :)

Skomentuj

dokladnie
              solid works jest dosc prosty i z przystepnymi wbudowanymi samouczkami pozwala po 2-4 godzinach samemu cos robic...

ale jak np mam juz robic bardziej skomplikowane obiekty to zaczyna wkurzac
              np bledy przebudowania, zamulanie przy zlozeniach czy wlasnie problemy ze zlozeniami...
              ale z tego co wiem nie ma idealnego programu i kazdy ma jakies wady

Skomentuj

Czaruję...
              X