Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pierścienie ozdobne do głośników(wykonanie na zamówienie) gdzie najlepiej i najtaniej

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pierścienie ozdobne do głośników(wykonanie na zamówienie) gdzie najlepiej i najtaniej

Witam. Mam zamiar zamontować pierścienie ozdobne takie jak miedzy innymi stosuje firma Heco lub Roth Audio.
    Zastanawiam się czy takie coś byłoby w miarę tanie jeśli zleciłbym komuś wycięcie takich płaskich pierścieni do głośników ( również wysokotonowego) a także otwory do bas reflex, np z aluminium grubości ok 3 mm. Znacie kogoś kto wykonałby coś takiego ( prywatne firmy wyceniają to dosyć drogo- ok 100 zł za parę do niskotonowego i wysokotonowego jak w Heco- same aluminium i wyciecie bez dziur i chromowania). Wiem, że są przeciwnicy takich ozdobników ze względu na podobieństwo do polskich altusów, ale ja do nich nie należę, jednak oryginałów tonsilowskich nie chciałbym zakładać....:)

Last edited by ruffpl; 07.04.2011, 17:57.

Takie pierścienie zawsze będą drogie w produkcji jednostkowej. Przyczyna jest oczywista, gdyź koszty stałe i koszty materiału/odpadu są bardzo wysokie. W produkcji seryjnej stosowane są odlewy ciśnieniowe i nie ma szans na wykonanie jednostkowe. Szukaj raczej typowych pierscieni, lub na allegro poszukaj wykonawcy frezowania CNC. Tyle moge poradzić ze swojej strony.

Skomentuj

dokładnie
      ja będę robił sobie takie panele aluminiowe do wysokotonówki
      cena nie ok 100zł za parę

jak narysujesz rysunek ze wszystkimi wymiarami to mogę zapytać ile mniej więcej może to kosztować
      ale mało nie będzie
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

może laser? nie jest drogi, tylko trzeba narysować w autocadzie. i pierścień musi być oczywiście płaski. Nie pamiętam gdzie o tym czytałem, być może na tym forum.

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
          Mam zamiar zamontować pierścienie ozdobne takie jak miedzy innymi stosuje firma Heco lub Roth Audio.
          a gdzie ty na tych zdjeciach widzisz pierscienie ozdobne?
          ja tam widze alu front do wysokotonowki i wypolerowany kosz woofera

cos takiego bede robil dla UKA do samochodu
          wycinam z alu polfabrykat i bede frezowal to w domu
          ile to wyjdzie i jak to wyjdzie dam znac jak odbiore czesci...

a tak dla przyblizenia

ten front do wysokotonowki po lewej wykonany z alu 2mm (srednica 80mm) kosztowal mnie ok 5zl/szt

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
            a gdzie ty na tych zdjeciach widzisz pierscienie ozdobne?
            Tak wiem, że są one częścią głośnika, ale mniejsza o to...Co do wysokotonówki ze zdjęcia to właśnie o takie coś mi chodziło- 5zł szt to jest rozsądna cena....

Skomentuj

Czaruję...
            X