Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Film mi nie chce działać...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Film mi nie chce działać...

Tak jak w temacie-nie działa mi film. Mowa konkretniej o czwartym sezonie californication. Plik nazywa się w ten sposób:

Californication.S04E01.PL.HDTV.XviD

Googlowałem, szukałem, zainstalowałem już z 5 różnych programów i leci może z 10 sekund zacina się i zatrzymuje całkowicie film. W niektórych programach nawet nie rusza. Ktoś może wie jak sobie poradzić z takim dziadostwem?

VLC probowales ?

Skomentuj

Na pewno plik jest w całości pobrany? Jak żaden program nie chce odtwarzać więcej niż 10 sekund to albo plik jest uszkodzony albo pobrane jest pierwsze kilka mega a dalej dziura

Skomentuj

VLC próbowałem. Plik napewno jest cały bo próbowałem parę odcinków i żaden nie działa, no i waży ponad 200mb.

Skomentuj

K-Lite Codec Pack 7.2.0 Full

Przy instalacji zaznacz wszystkie możliwe formaty , odznacz zbędne dodatki (programy) ,odtwórz w programie Windows media classic i nie ma opcji żeby nie działało.

Jeśli nie zadziała jest tak jak mówi gooralesko

Skomentuj

Plik może być cały ale uszkodzony. Spróbuj w tym programie, w którym odtwarzało te 10s przewinąć film nieco dalej. Ewentualnie możesz podejrzeć, czy wszystko w porządku darmowym programem o nazwie VirtualDub.

Skomentuj

Ściągnij sobie program do konwersji. Wyszukaj darmowy format factory albo jakiś płatny np. aimersoft dvd studio pack, aurora media workshop, avs video converter, divx pro (on zawiera konverter) lub jakiś portable np. z www.portableturk.com. Jak pójdzie przekonwertowac ( do innego formatu lub tego samego- xvida)to ok, jak nie, to plik uszkodzony i sciągnij go ponownie.

Skomentuj

Nie da rady przewinąć, ale dziwne by było że w 3ech źródłach pliki byłyby uszkodzone. No ale nic, ściągnąłem inną wersje kompresji która działa bez zająknięcia. Dzięki za próby pomocy :)

Skomentuj

Ja używam do odtwarzania Gom Player-a. Gdy nie może odtworzyć pliku program ma taka możliwośc wskazać brakujący kodek jeśli nagłowek/metadane pliku wideo nie są uszkodzone. Dzięki temu nie zasypuje systemu całymi pakami kodeków. Program ma wbudowane kodeki DivX, Xvid itp...reszte można doczytac na homesite
                  Mnie osobiście program jeszcze nie zawiodł...ale kto wie może przyjdzie taki dzień...narazie polecam

Skomentuj

Czaruję...
                  X