Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pilot uniwersalny do amplitunera Yamaha

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pilot uniwersalny do amplitunera Yamaha

Witam,
    jako że wczoraj na koszalińskiej giełdzie znalazłem DSP-A2 za 250zł:), walczyłem o nią jak lew mam tylko problem ponieważ nie było do niej pilota (na necie można znaleźć oryginalny gdzieś w UK za 100 funta) myślę nad zakupem uniwersalnego. Ktoś z was ma może doświadczenie z uniwersalnym i obsługą amplitunerów. Po głowie chodzi mi logitech 300i, philips SRU9400 lub jakiś Elmak np MARKUS LUB OSKAR. Co myślicie o takim rozwiązaniu?

Spróbuj poszukać instrukcji serwisowej do Swojej Yamaszki tam znajdziesz kody pilota a jest koleś na allegro o nazwie multiremote on jako jedyny miał pilota do mojej Yamahy :)

http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=11989044

Zagadaj do niego lub uniwersalny logitecha tez by się pewnie sprawdził

Skomentuj

Pewnie, że Logitech się sprawdzi :) sam takiego używam. Tylko przed zakupem należy sprawdzić czy może obsługiwać Twoją yamahę :)

Skomentuj

A jak sprawdzić? co prawda można zakupiny towar przez neta odesłać do sprzedawcy bez podania przyczyny, ale to dodatkowe zamieszanie.

A na marginesie dostałem info do Pana od pilotów z allegro ze zamiennik ma za 60zł, wiec się zastanowię, a najlepsze jest to że znalazłem oryginał w Polsce w sklepie za jedyne 808zł:)

Skomentuj

Zamieszczone przez DeKeR Zobacz posta
          A na marginesie dostałem info do Pana od pilotów z allegro ze zamiennik ma za 60zł, wiec się zastanowię,
          Ja się też zastanawiałem ale jak za 60zł pilot uniwersalny ale "dedykowany do yamahy" to warto naprawdę mam od niego pilota (RAV4) i jestem bardzo zadowolony. Przeglądałem 3 piloty uniwersalne i żaden nie obsługiwał mojej yamahy w całości :) część przycisków na jednej bazie a druga na drugiej... pan z allegro rozwiązał mój problem z brakiem pilota ;D

POLECAM !! :)

Skomentuj

OK dzięki za odpowiedzi. Jak tylko jakaś kaska wpadnie pomyśle o zakupie tego z allegro zamiennika.
            Jeszcze tylko z ciekawości zapytam, dorwałem dokumentacje serwisową do ampli, mam tam kody do pilota, jak je wtedy zaprogramować do uniwersalnego? Tam jest każdy klawisz osobno z kodem.

Skomentuj

Tego nie wiem jak zrobić ale szybciej bedziesz miał gotowego pilota dedykowanego z wszystkimi opcjami... niż zabawa z uniwersalnym... ;] pozdrawiam :)

Skomentuj

Czaruję...
              X