Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Amplituner i kolumny VK 885A

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Amplituner i kolumny VK 885A

Witam posiadam wzmacniacz od kina domowego Pioneer VSX-417 mam go podłączonego do komputera przez zewnętrzna kartę dźwiękową creative X-FI 5.1 i do wzmaka podłączone sa normalne kolumny 2xclatronic podłogówki takie ku*ewstwo ^^ i jedna UNITRA TONSIL ale już ładnie dobita Sad mam dwie ale w tej drugiej membrana się cała już posypała

a teraz do rzeczy mogę kupić tanio bo za 150zł dwie kolumny VK 885A i moje pytanie jest czy sie opłaca >? te VK u kolesia tez ładnie w pi*dę dostawały bo prawie zawsze na full grały ^^
    I jak juz mówiłem pytanie brzmi opłaca się je wziąć ???? i czy na moim wznaku dadzą rade ????

Słucham muzyki w której dominuje bass czyli HardStyle :)
    http://www.youtube.com/watch?v=Okjd7...&feature=feedf

Jako stojak na kwiatki sie nie oplaca - za drogo. Od strony dzwieku to dramat. Nie wiem czy masz na tyle lat aby pamietac produkty czekoladopodobne, ale jesli tak, to podobnie jest z tymi "kolumnami". Moj kuzyn kiedys w akcie desperacji kupil nowki takie na Allegro i miesiac pozniej sprzedal za polowe ceny...

Skomentuj

Wywal te clatronic i kup orginalny zestaw naprawczy dla tych tonsili zregeneruj je jest pełno turoriali jak to robic i zmień ten amplituner na dobry wzmaczniacz stereo.

Skomentuj

te TONSILE juz mają troszkę latek i nie wiem czy buda nowe głośniki by wytrzymała ;p a i ile by gdzieś tak renowacja tych głośników kosztowała ????

I juz mi nie chodzi tak mocno o jakość dźwięku tylko żeby miały dobre łupnięcie te kolumny bo i mój amplituner wysoką jakością dźwięku to pochwalić sie nie może ^^ a te VK do tego by sie "chyba" nadały tylko nie wiem cza za 150 się 2szt. opłaca

A wzmacniacz stereo ma tylko 2 kanały :( a ten od kina domowego az 5 :) a ja kocham to jak muzyka tak głośno gra ze az czuje w swoim ciele przemieszczający się bass ;p

a żeby osiągnąć to na 2 głośnikach to bym musiał chyba jakiś wzmacniacz z 400W na kanał przy 4ohm kupić i do tego dwa zeusy ^^ ;p a na takie coś jak na razie mnie nie stać :)

te moje kolumny to Unitra Tonsil Mildton 80
        oo takie tylko ze ja mam całe czarne http://www.youtube.com/watch?v=IvfY0FBaXOE i te potencjometry z przodu działają ale mogą się cały czas obracać o 360stopni ^^
        Last edited by samzi; 19.08.2011, 12:17.

Skomentuj

Zamieszczone przez samzi Zobacz posta
          A wzmacniacz stereo ma tylko 2 kanały :( a ten od kina domowego az 5 :) a ja kocham to jak muzyka tak głośno gra ze az czuje w swoim ciele przemieszczający się bass ;p
          Jesteś w ogromnym błedzie odsuń sobie amplituner i zobacz ile on pobiera pradu z gniazda... z tego co wyczytałem około 280W przy czym nawet połowa tej mocy może iść w ciepło i zakładam że nie osiaga wiecej niż 30W na kanał w trybie stereo i jestem wrecz pewień ze nie słyszałeś nigdy dobrego stereo i nie chodzi tu już o moc tylko o stereofonie która amplituner ma do dupy!.
          Kolumna o mocy 60W robi niezłe zamieszanie i to naprawde sporo.
          A teraz do rzeczy VK nie opłaca sie brać nawet za darmo,Głosniki możesz sam zregenerować potrzebujesz tylko kompletu zawieszeń kleju itp tutoriale są i nie jest to trudne jak poprosisz kogoś starszego to napewno ci pomoże i zostanie to wykonane w miare przyzwoicie,sprawdz w jakim stanie jest zwrotnica a jeśli przy budzie nie grzebaleś to wytrzyma.
          A jeśli sprzedasz ten amplituner w jego cenie bedzie można znaleść starego japonskiego technics albo sony z serii es.

Skomentuj

ja za ten amplituner dałem 180zł więc to chyba była dobra cena ;p on jest prawie nówka za 250 by poszedł nie ?
            bo mam jeszcze wzmacniacz Pioneer sx-225 :) ale tu tez rewelacji nie ma ;p

A kupując te membrany i wgl to też trzeba się kierować jakimiś wytycznymi nie ? na byle jaką nie będę wymieniał ? jakiś sklep z tymi membranami polecacie i nie wiem jakieś modele tego są ? ?

Skomentuj

Czy tak trudno wpisać w allegro http://allegro.pl/listing.php/search...1b45ce82fe39d8
              Prosze zrobie to dla ciebie i szukaj odpowiedniego piankowego zawieszenia do tego przetwornika,ew jeśli membrana jest uszkodzona to trzeba bedzie wymienić całość.
              A amplituner sprzedasz za tyle ile kupujacy bedzie w stanie zapłacic,Na porzadny wzmaczniacz stereo trzeba przynamniej 500zł

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
                Na porzadny wzmaczniacz stereo trzeba przynamniej 500zł
                Przy dobrych wiatrach można kupić używaną yamahę a520 za ~250zł.
                Poza tym nie przesadzajmy z jakością wzmacniacza do takich kolumn. Tutaj spisze się nieźle nawet oklepana polska diora ws-532 (albo coś takiego) - podobno najlepsza diora dostępna na rynku (nie miałem okazji słuchać).

Nie na temat...
                Ja lubię słuchac muzyki z eltrona 100u. Jedyne co mi przeszkadza to to, że ma tylko jeden kanał i preampy szumią. Wymiary i waga mają znaczenie drugorzędne. Jakość dźwięku naprawdę dobra (pomijając te szumy) i można go kupić za grosze. Akurat mój jest w bdb stanie i oryginał zostanie. Gdyby nie to, to już bym dawno z niego zrobił "Polish Stereo Amplifier"

Skomentuj

PRZEPRASZAM BARDZO ALE NASTĄPIŁA POMYŁKA TEN KOLEŚ MA NA SPRZEDANIE 2 KOLUMNY VK 965 NA GŁOŚNIKU 30cm te większe i za 130zł chce mi je sprzedać

Skomentuj

Nie sprzedać lecz sie ich pozbyć nie zmienia to faktu że to beznadziejne kolumny...

Skomentuj

Najlepiej zapomnij w ogole o firmie Voice Kraft

Skomentuj

Ale dobra wracając do tematu moich TONSILI rozkręciłem 1 głośnik i zauważyłem w nim ze ze zwrotnica coś się stało a mianowicie to wygląda tak jak by na zwrotnico jakiś element się przegrzał stopił i cewka z niego wypadła ;/ i się rozwija jeden drucik z tej cewki idzie do minusowego podłączenia kolumn a drugi drucik do tweetera
                        Na fotkach widać o co chodzi ten plastik co sie stopił wtopił się w kabelek od wlanie minusa ale można go oderwać nie przetopił izolacji :)

A TAK WYGLĄDA GŁOŚNIK jak ta kopułka srebrna ma na środku dziurkę igłą zrobioną to to przeszkadza ? też trzeba już ją wymienić czy nie koniecznie ?

Skomentuj

Czaruję...
                        X