Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

naziemna telewizja cyfrowa - odbiór

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jeżeli chodzi o HDMI to mi się nie przyda, ponieważ mam telewizor CRT.
    Ale chyba wezmę jakiś tuner w cenie ~ 150 zł - więcej funkcji i mam nadzieję lepsze wykonanie.
    Indywidualne lekcje języka angielskiego online dla dorosłych:
    treningjezykowy.pl

Skomentuj

Witam.
      Podbije tutaj zeby nie zakładać nowego tematu.

Wymówiłem umowę polsatowi i zamierzam przejść na naziemną telewizje. Talerza narazie nie zdejmuje bo są opcje telewizji na kartę. Na codzień nie potrzebuje ale podczas urlopu lub świąt można sobie aktywować tych pare dodatkowych kanałów bez umów i abonamentów.

W związku z tym szukałem tunerów dvbt typu combo. Jest tego bardzo dużo i wszystkie podobne. Posiadają różne wodotryski typu wifi, YouTube, divix itp. Ma ktoś z Was jakieś doświadczenia z tego typu sprzętem?? Sporo nawet potrafi odtwarzać FLAC po usb. Mają też wyjścia optyczne. Tylko jak z jakością dźwięku z tego typu odtwarzaczy ???

Wdzięczny byłbym za podpowiedzi warto kupywać lepszy tuner jako domowe mediacentrum (filmy,muzyka itd ) czy wziąść najtańszy tuner tv i pozostać przy Macu po światełku jako odtwarzaczu muzyki??

P.s. Tuner muszę mieć bo mój archaiczny tv nie posiada wbudowanego dekodera

Skomentuj

Jakoś kanałów jeśli chodzi o dźwięk to średnio ale jak wyprowadzić cyfrowy sygnał na dac to nie jest tak źle, tylko jak nastawiasz się na wyjście analogowe i z niego na wzmacniacz to słabo będzie. Ja mam tv z tunerami dvbt i dvbs po optyku na ca dacmagic i gra przyzwoicie

Skomentuj

Analog odpada. Tylko światełko wchodzi w grę :)

A jakiego tunera używasz??

Skomentuj

Czaruję...
          X