Qba jezdzi sam po glosniki wiec jak nie podniosa cen w niemcowni to i on nie powinien...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
ceny glosnikow SEAS w polinku
Collapse
X
-
Zamieszczone przez wojak737 Zobacz postamoże czas na tl?
Z drugiej strony nie chcę zadawać lamerskich pytań Pogromcy.
RS270 w TL nie rozwali mi to chałupy ?! Obudowa wyjdzie jeszcze większa więc chyba odpuszczę.Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaJakoś nie mogę przebrnąć przez ten wątek o TL Z drugiej strony nie chcę zadawać lamerskich pytań Pogromcy.
Skomentuj
-
http://www.htguide.com/forum/printthread.php4?t=31092 tutaj gosciu pakowal Daytony w obudowy TL firmy IMF.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez wojak737 Zobacz postaJa się długo zbierałem, ale ograniczał mnie brak mikrofonu. Niedawno kupiłem panasonica więc będę coś powoli działał..Nie na temat...Do jakiego głośnika będziesz budował TL ? Jutro planuję zabrać się za polutowanie przedwzmacniacza do JIG'a - stresa mam bo to moje pierwsze lutowanie :)
---------- Post dodany o 23:58 ---------- Poprzedni post o 23:52 ----------
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postahttp://www.htguide.com/forum/printthread.php4?t=31092 tutaj gosciu pakowal Daytony w obudowy TL firmy IMF.Nie na temat...My tu gadu gadu a wilk ... :). Przejrzałem te posty ale nic konkretnego nie napisali. Zakup Daytonów chyba poczeka bo muszę lapka teraz sobie kupić. W innej sytuacji brałbym RS225 i może zrobił jakieś testy w TL. Płyt meblowych mi nie brakuje. Jednak nie widzę sensu łączyć go z 7' średniotonowym (FW168). Dlatego kusi mnie 10'. Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaDo jakiego głośnika będziesz budował TL ?
Leży u mnie od wakacji i nie mam na niego pomysłu więc do ćwiczeń się z pewnością nada.
Jeżeli będzie się dobrze sprawował (czyt. uda mi się zrobić w końcu dobrą linię) to dobiorę jakiś tweeter do zestawu i będę działał ze zwrotką.
Inna sprawa to czy jego parametry podpasują do linii, ale to już osobny temat.
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaJutro planuję zabrać się za polutowanie przedwzmacniacza do JIG'a - stresa mam bo to moje pierwsze lutowanie :)
Jak na razie to nie mam preampa i chyba nie będę go robił. Co najwyżej jakiś niskoszumny wzmacniacz do pomiarów.
BTW. skończmy tego OT bo moder będzie zły
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaDlatego kusi mnie 10'.
Skomentuj
-
tomq88 to co w takim razie powiesz o akkus V3?
2 way jest kompromisem w którym midwoofer msui odtwarzac niskie i srednie tony, wiec albo stawiamy na jedno albo na drugie. Stawiajac na niskie mamy wieksza i ciezsza membrane, nizsza efektywnosc, inne zawieszenie. Stawiajac na srednie tony membrana jest mniejsza, lzszeja, gra mniej kierunkowo i moze przetwarza caly zakres ludzkiego wokalu. Wiec moim zdaniem bez sensu ciagnac dalej wady 2 way i dolozyc duzy woofer, tylko po to zeby bylo wiecej basu. Skoro juz decydujemy sie na "bezkompromisowe" 3 way, to po to zeby srednie tony byly odtwarzane przez glosnik do tego wyspecjalizowany (powierzylbys prowadzenie ksiag rachunkowych historykowi sztuki?) i to mozliwie w takim zakresie by przesunac podzialy poza najwieksza wrazliwosc ludzkiego sluchu.
Rozumeim sytuacje, ze komus bardzo zalezy na basie, wtedy jasne jest ze nie polaczy 12" woofera z 12 cm sredniotnowcem - wtedy albo duzy sredniotonowy, albo midwoofer.
A akus V3 nie jeste wpisany ani w pierwsza ani w druga koncepcje. Ja wiem, ze Lars zrobil, ze inni ludzie robia, ze sie podoba, ze na pewno gra lepiej niz moje tanie kolumny, ale wg mnie to marnowanie potencjalu 3 droznych kolumn.
Skomentuj
Skomentuj