Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny do wzmacniacza ROTEL RA-820

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny do wzmacniacza ROTEL RA-820

Witam:)
    Jestem w trakcie budowy wzmacniacza (kopii) Rotel RA-820. Nie jest to demon mocy ale też nie potrzebuję jej więcej.
    wzmacniacz ten będzie dysponował ok: RMS 2x30W / 8 ohm, 2x50W / 4 ohm.

Budowa jeszcze troszkę zajmie ale rozglądam się za kolumnami.
    Wyglądowo pasują mi kolumny Voice Kraft, dzwięk też mi odpowiada. Wiem że nie mają dobrych opinii, że przy głośniejszym graniu nie radzą sobie itp. ale ja potrzebuję zestawu który nie będzie drogi ( max 400zł ) i będzie dobrze grał na "pokojowym" poziomie głośności.

Jaką moc powinny miec kolumny do tego wzmacniacza?
    Będe również wdzięczny za propozycje, modele.
    Ewentualnie mógł bym wykonac coś samemu ( zrobiłem własnoręcznie subwoofer więc z kolumnami też bym sobie poradził).

Do zwykłego słuchania wzmacniacz w zupełności wystarcza. Zbudowałem tą konstrukcję wg. danych z elektrody i gra naprawdę w porządku. W zupełności dobrze sobie radzi z Magnat MS200 - choć niskich nieco brak; a mają 90W RMS.

Skomentuj

Zamieszczone przez wojtek9104 Zobacz posta
      Wyglądowo pasują mi kolumny Voice Kraft
      Nie kupuj tego paścia. Zresztą od kiedy kolumny kupuje się na wygląd?
      Poza tym nie podałeś wymiarów pokoju oraz jakiej muzyki słuchasz. Jeśli masz mniejszy pokój to te http://allegro.pl/monitory-diy-visat...993967070.html (nie twoje dolphin?) Jeśli większy http://allegro.pl/kolumny-arcus-lotus-i2000990278.html

Skomentuj

Napisałem że dźwięk też mi odpowiada, słyszałem model 7800 i jak dla mnie grały bardzo fajnie. pokój mam ok 20m2. A muzyki słycham przeróżnej, od rapu z wolnym basem po techno.

PS.
        Zapomniałem dodac że chodzi mi o kolumny podłogowe.
        Last edited by wojtek9104; 19.12.2011, 22:09.

Skomentuj

Czaruję...
        X