Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ciekawy chiński tweeter - beryl-miedź

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ciekawy chiński tweeter - beryl-miedź

Hej,

mowa o
    http://www.ebay.pl/itm/pair-SUPER-co...ht_6781wt_1066

jak w temacie, na diyaudio.com kilkukrotnie pojawia się wzmianka jakoby bardzo sensownie to grało.
    Czy jest ktoś chętny na wspólny zakup ? od 5 osób w górę przesyłka wydaje się znośna (bo do PL to 44 GBP, ale zadeklarowane na 100 USD aby podatek był niski)

Korci mnie, a w kilka osób koszty znacznie maleją - możnaby pomierzyć, posłuchać i spr czy rzeczywiście coś jest wart ten głośnik...

P.S. *Cena z ebay oczywiście za parkę

I jakaś dziwna kropka na pierwszym i drugim zdjęciu a na reszcie tego nie ma ....

Skomentuj

to jakis wałek jest
      zobacz jak wygląda dx25
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

ta kropka to "rozpraszacz" (o tej godzinie jestem tak zmeczony ze nie mam pojecia jak to sie nazywalo)
        mamy to samo np w 27tbfcg tylko w postaci bezbarwnej naklejki

przy 5 osobach wychodzi ok 170zl/para?
        cena raczej taka sobie

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          ta kropka to "rozpraszacz"
          Dziwne że nie każda para to ma na fotce

Skomentuj

zakładam, że ok 150 PLN, z tego co mailowałem to przy zamówieniu 5 par na pewno coś da radę urwać z tej ceny :)

@lklukasz - czemu wałek ? Masz na myśli podobieństwo do vify dx25 ? Nie bardzo rozumiem...

POczekajmy z tydzień
            Jeśli chętni się nie znajdą to trudno, zamówię sam z ciekawości 1 parę, ma front zwyczajny 104mm to porównam z tym co mam (27tbfc, ushery 9950, 29TAF/W) , choćby na zwykłym kondzie :)

Skomentuj

Zamieszczone przez eternality Zobacz posta
              Masz na myśli podobieństwo do vify dx25 ?
              tak
              nie wydają ci sie zupełnie inne
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jeśli stop miedzi z berylem to może Tang Band 25-1743S
                http://www.tb-speaker.com/detail/1230_04/25-1743s.htm
                http://www.parts-express.com/pe/show...8&FTR=25-1743s
                Berylu tam śladowe ilości ale eksperymentalnie można kupić, tylko cena ok 350 zł.
                Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

No właśnie - tu mamy ok 150-170 już z wysyłką , a TB wyjdzie znacznie drożej...

Skomentuj

a z czym to było łączone na forum, przez które chwalili te głośniki?

Skomentuj

postaram się znaleźć odpowiedni temat na diyaudio.com i wkleić tu linka :)

Skomentuj

http://www.ebay.pl/itm/pair-SUPER-ti...item4ab4950fb8

Czy charakterystyka oferowanego przez tego użytkownika aluminiowego tweeter'a nie przypomina Wam tego o którym mowa w temacie ??

Moim zdaniem wał po całej linii i to wcale nie jego prawdziwa charka jaką pokazuje w aukcji ...

Pozdrawiam
                        Last edited by gucio.; 24.03.2012, 14:34.

Skomentuj

Zastanawiające jest to dlaczego na pierwszym zdjęciu zamazana jest naklejka z danymi. Jak dla mnie wałek, nie kupuj bo umoczysz pieniądze

Skomentuj

po co sie pchac w cos co jest drogie, nikt na tym nic nie robił, nie ma podanych parametrów i pochodzi z Chin?

Skomentuj

Pierwsze dwa zdjęcia to zapewne oryginalny głośnik, dlatego nazwa zamazana, ma ten rozpraszacz, łby śrub mocujących magnes są wpuszczone głębiej niż na zdjęciach oferowanego głośnika bez rozpraszacza czyli moim zdaniem kopii.

Jedyne pytanie jakie się nasuwa, którego głośnika jest to kopia ??

Pozdrawiam

Skomentuj

Jak chcesz mieć wszechstronnie lepszy głośnik niż vixa xt25 i nie zapłacić majątku to kup ushera9950 i po sprawie

Skomentuj

A druga sprawa to wysyłka, kupowanie tego z Chin w takiej ilości gwarantuje VAT + cło.

Skomentuj

Trzecia sprawa to to, że za każdą sztukę płaci się jeszcze raz wysyłkę, więc łączone zamówienia nie mają sensu

Skomentuj

Czaruję...
                                    X