Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Generator funkcyjny DDS - jaki?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Generator funkcyjny DDS - jaki?

Witam,

ostatnio mnie naszło i w sumie mam trochę dodatkowej gotówki więc postanowiłem kupić jakiś generator, jak wiadomo dobre generatory są cholernie drogie dlatego trzeba coś wybrać pomiędzy - szukam generatora cyfrowego czyli DDS, dlaczego? Taki kaprys po prostu i raczej na pewno go nie zmienię :)

Do czego ma służyć? W sumie do wszystkiego do czego się przyda, jestem amatorem więc konkretnego zastosowania jak np. do mojej roboty to nie ma - raczej hobbystycznie tylko.

W danej chwili jestem skłonny na:
    http://allegro.pl/generator-utg9020d...216998463.html

Dlaczego? Mogę go mieć od ręki i z tego co wyczytałem w internecie jest to w miarę dobry generator - górna granica może nie powala ale w takiej cenie ciężko znaleźć lepszy generator DDS plus mój oscyloskop ma "tylko" 2x 100 MHz więc też nie przesadzajmy bo i tak nie mam pomysłu gdzie miałbym chociaż te 50 MHz wykorzystać w generatorze.

Co do ceny to niech będzie coś koło ceny generatora którego podałem.

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
    Taki kaprys po prostu i raczej na pewno go nie zmienię
    Jak kaprys to kup :)
    Ale znam lepsze zastosowania dla 3kPLN niż generator który użyjesz od przypadku do przypadku nie wykorzystując 5% jego możliwości :)

Skomentuj

Nikt nie mówił, że drugie 3k nie może się znaleźć

Skomentuj

Generator wygląda ok. Niby 14bit rozdzielczości ciekawe ile z tego jest faktycznie.

Skomentuj

Czaruję...
        X