Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Laptop do 1500zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Laptop do 1500zł

Witam
    poszukuję laptopa dla dziewczyny za maksymalnie 1500 zl, w gre wchodzą zarówno używane jak i nowe, chodzi o to by jeśli opłaca się to kupić używke by najlepiej przeznaczyć te 1500 zł
    Laptop będzie głównie używany do internetu i pracy, czasem jakaś przedpotopowa gierka jak heroes 3 :) dziewczyna lubi w to popykać. Wiem że to forum audio ale nie będę się rejestrował na jakiś PC forach by tylko ten temat założyć a wierze, że koledzy z naszego forum też mają pojęcie o lapkach.
    najlepiej podsyłajcie od razu linki, niekoniecznie kup teraz jeśli z allegro - licytacje które aktualnie mieszczą się w tej kwocie też - może uda się tanio wyrwać coś godnego uwagi

Jeśli dziewczyna nie potrzebuje kloca, używa go głównie do pracy/netu i stawia na mobilność - Asus 1215n

2 grafiki (jakieś nowsze gry też pójdą), realnie ponad 4h na baterii z wifi, 12cali i 1,5kg wagi. Tylko polecam wersję z 4gb ramu i USB 3.0. więcej nie trzeba

Skomentuj

Pozwolę sobie odświeżyć temat co by nie zakładać nowego. Potrzebuję taniego laptopa do 1500zł (i ani złotówki wiecej ) głównie do prac biurowych, internetu, czasem jakiś film obejrzeć. Powiem szczerze że praktycznie na tym sie nie znam, wiem tylko tyle że im wiecej RAMu tym lepiej. Z tanich dużo jest Lenovo ale z tego co zauważyłem oferują oni tylko 12 miesiecy gwarancji. Warte są coś czy dać sobie spokój z tą marką? Czy Windows 8 to dobry system? Praktycznie w każdym jest zainstalowany. Wielkość 14-16 cali

Skomentuj

Obecnie Lenovo mają chyba najatrakcyjniejsze oferty w tym przedziale cenowym, ostatnio rozglądałem się za laptopem dla siostry, wybór padł na G50-80.
        W tej cenie dostaniesz Lenovo z Intel i3, grafiką dedykowaną, 1 TB dysku twardego, 4 GB ramu. Jeśli dobrze pamiętam, to był chyba ten:
        http://www.x-kom.pl/p/254502-noteboo...-czerwony.html
        (mają też inne kolory )

Poza tym polecam sklep X-Kom, ponieważ mają naprawdę konkurencyjne ceny. Po przejrzeniu wielu ofert, już 3 raz korzystam z usług tego sklepu. Jeśli chciałbyś więcej, niż 12 miesięcy gwarancji, możesz dodatkowo wykupić taką w ich sklepie. Oferują nawet jakieś ubezpieczenie od uszkodzeń mechanicznych jeśli dobrze pamiętam. Poza tym, jeżeli nie odpowiada Ci konfiguracja laptopa (np. dedykowana karta graficzna jest zbyteczna), X-Kom oferuje swoje modyfikacje laptopów, np. w tej samej cenie dostaniesz identycznego laptopa, gdzie zamiast karty graficznej wsadzą Ci dysk SSD, a oryginalny dołączą jako dysk zewnętrzny.

Nie reklamuję sklepu, po prostu wyrażam swoją opinię, jako, że już parę razy stałem przed dylematem wyboru laptopa. I zawsze wybór padał na Lenovo z X-Koma.

Jedyne dwa mankamenty z jakimi póki co się spotkałem, to że 2 na 3 laptopy, które zakupiłem w tym sklepie miały po niedokręconej śrubce mocującej matryce, przez co ramka ekranu była lekko wybrzuszona. Do "naprawienia" w domu, bez utraty gwarancji Drugi, myślę, że poważniejszy problem Lenovo, to brak usługi door-to-door w Polsce. Kiedyś ponoć był, obecnie go nie ma (rok temu miałem do naprawy taśmę, musiałem słać do Niemiec, zerowe koszty, ale dużo zachodu), ale przy ostatnim zakupie w X-Komie (jakoś we wrześniu) powiedzieli, że podobno mają ponownie wprowadzić d2d.

Skomentuj

Ja ze swojej strony dodam Fujitsu Lifebook A514 sprzedawany z systemem i bez, wybór należy do Ciebie.

Skomentuj

Warto jeszcze tutaj zajrzeć > http://forum.pcformat.pl/Polecane-la...istopad-2015-t
            http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Czaruję...
            X