Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz 2.1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz 2.1

Witam,

Na wstepie krótki opis sprzętu grającego :
    Kolumny z Vifa dx25 + STX 15AKX
    Dodatkowo pasywny sub STX 22SCX.
    Źródło dzwięku to PC.
    Pokój nieduże kwadratowe 16m2.

Jeszcze do niedawna kolumny zasilał Uniamp, niestey po remoncie dosyc nieszcześliwie go podłączajac zrobiłem jakieś zwarcia i trzeba sprawdzić czy jeszcze dycha (na tą chwile niestety nie).

Subwofer pracuje na malutkim panelu z głośniczków Creativa do komputera.

Czy możecie polecić jakis wzmacniacz stereo/wielokanałowy który będzie w stanie od razu obsłużyć kolumny w trybie stereo oraz subwofer (kwota w miare rozsądna ~500zl)?

Czy raczej powinienem sie skupić na odpaleniu drugiego uniampa ( mam ale nie odpalałem jeszcze) oraz szukać rozsądnego panela do subwofera?

Pozdrawiam
    Paweł

Zamieszczone przez Ciemny80 Zobacz posta
    Subwofer pracuje na malutkim panelu z głośniczków Creativa do komputera.
    Nieładnie

Czy możecie polecić jakis wzmacniacz stereo/wielokanałowy który będzie w stanie od razu obsłużyć kolumny w trybie stereo oraz subwofer (kwota w miare rozsądna ~500zl)?
    Wielokanałowy? Chodzi o amplituner?
    Wolałbym wzmacniasz stereo (np. Yamaha AX-700 lub jak piszesz odpalenie Uniego) + panel do suba.
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Czy raczej powinienem sie skupić na odpaleniu drugiego uniampa ( mam ale nie odpalałem jeszcze) oraz szukać rozsądnego panela do subwofera?
      Najrozsądniejsza opcja

Skomentuj

Dzięki za opinie, to to trzeba mi brać miernik do reki i sprawdzić czy drugi uniamp jest poprawnie zmontowany :). Tylko tym razem postaram się wykonać dobrą obudowę.

Skomentuj

Po jakimś starym wzmacniaczu była by najlepsza, dorabiasz nowy front i tanim kosztem masz ładną obudowę...

Skomentuj

Czaruję...
          X