Czy mogę prosić jakieś namiary konkretne na pana Józefa z Gliwic czyli tzw spa dla wzmacniaczy :)
Byłbym wielce wdzięczny bo chcę tam posłać swojego X'a
Pytam bo słyszałem że tam mierzą i ustawiają całego wzmaka itp. Mój trupem nie jest bo gra i jest w pełni sprawny ale widać ze ktoś go naprawiał kiedyś więc chciał bym go posłać na totalne sprawdzenie.
Ja swojego z USA przytargałem i fakt faktem działa ale jak pisałem ktoś w nim grzebał. Swoja droga dzięki wielkie za info :)
Aaaaa bym zapomniał natrafiłem jeszcze n firmę PASSCA i jak dzwoniłem to mi Pan powiedział ze właśnie ma xtanta na stole i ze standardowe ustawienie i przegląd to 250zl plus koszt wysyłki. Wiecie coś o tej firmie i czy maja dobre ceny bo jestem totalnie z tym nie obeznany :)
Benek nie porownuj fajnego wzmaka z allegro do xtanta
Xtanty jak były nowe kosztowały ok 10tys zł
I są to dzwiekowo bardzo fajne wzmaka tylko maja problem.
Są stare i się psują.
Wszystkie xtanty są z USA. Tam były produkowane i sprzedawane.
Słyszałem, ze pasca tez je robi ale nie znam żadnej opinii na ten temat.
Bardzo popularny jest tez lekki tuning tych wzmacniaczy.
Po takim tuningu gra zdecydowanie lepiej.
Polega on na modyfikacji toru audio i daje bardzo dobre efekty.
Cena takie tuningu wraz ze spa to ok 500zl
Jak rozumiem to pewnie w Gliwicach robią takie modyfikacji. Zastanawia mnie tylko czy warte jest to tych 500zl. Biorąc pod uwagę ich cenę początkową pewnie tak Generalnie brzmienie samego wzmaka jak dla mnie jest naprawdę bardzo dobre i raczej nie mam planów na wymianę go przez długi czas. Dzięki jeszcze raz wielkie za wszelkie info. Po raz kolejny mi pomogliście
Benek nie porownuj fajnego wzmaka z allegro do xtanta
Jakoś nie sądze żeby te Xtanty miały o wiele bardziej skomplikowaną i zawiłą topologię albo kosmiczną technologię żeby za sam przegląd brać 250zł. Średnio zaawansowany elektronik naprawiłby coś takiego.
Pewnie użył jakiś słabej jakości elementów, podrób tranzystorów itp. Ja tam i tak jestem zdania że średnio zaawansowany elektronik który podejdzie do tematu rzetelnie jest w stanie bez problemu to naprawić
Napisałem do tej osoby ze strefy i czekam na odpowiedź. W zależności od tego co mi odpisze a raczej się zna bo jak robił dwa wzmaki to ma jakąś opinię na temat konkretnego zakładu to wtedy wybiorę albo PASSCA albo Gliwice. Jeszcze raz dziękuje wielkie za pomoc i pozdrawiam :)
PS. co do samej budowy to przyglądał się mu mój znajomy elektronik który naprawia duże i skomplikowane maszyny przemysłowe i powiedział że żeby go całego przejrzeć to trzeba mieć i sporo czasu i sporo wiedzy bo nie jest to raczej pierwszy lepszy szajs o budowie cepa :)
Jakoś nie sądze żeby te Xtanty miały o wiele bardziej skomplikowaną i zawiłą topologię albo kosmiczną technologię żeby za sam przegląd brać 250zł. Średnio zaawansowany elektronik naprawiłby coś takiego.
Zgodzisz się chyba ze mną że nie zamontujesz tam byle jakich elementów po za tym za wiedzę się płaci tym bardziej jeśli firma która się tym zajmuje to nie znajomy Mieciu który sobie dorabia po godzinach
Jeśli posiadasz odpowiednią wiedzę i będziesz w stanie zrobić to przynajmniej na podobnym poziomie we wzmacniaczach które jednak co bądź cieszą się opinią o sporej awaryjności i zapewnisz gwarancję na wykonaną przez siebie pracę to przecież nic nie stoi na przeszkodzie abyś podjął się udoskonalenia tych wzmacniaczy za przystępniejszą cenę
Napisałem do tej osoby ze strefy i czekam na odpowiedź. W zależności od tego co mi odpisze a raczej się zna bo jak robił dwa wzmaki to ma jakąś opinię na temat konkretnego zakładu to wtedy wybiorę albo PASSCA albo Gliwice
Pytanie czy ma porównanie obydwu wykonań przez dwa różne serwisy bo z tego co wywnioskowałem to raczej nie :p
a i do samej recenzji podchodziłbym raczej z pewnym dystansem, nie zapomnij że ktoś kto sprzedaje "po serwisowe" wzmacniacze przecież nie zmiesza ich z błotem co nie zmienia faktu że różnica w dźwięku jakaś tam może występować lecz aby sumiennie to ocenić najlepiej po prostu je przetestować samemu
Rysiu zgadzam sie ze najlepiej to przetestowac jest to samemu ale tak jak padla propozycja lekkiego tuningu z full serwisem a kosztuje to ok 500zl to juz jest dosyc znaczny pieniadz jak by na to nie spojrzec. Mysle ze roznica w dzwieku bedzie na pewno mniejsza lub wieksza. Moj jest z 99 roku wiec juz ma 13 lat a to dosyc sporawo wiec na pewno nie jest to to co bylo jak wyszedl spod lutownicy. Nie zabardzo tylko wiem na czym polega ten lekki tuning jakby ktos byl tak mily i zaspokoil moja ciekawosc bylbym wielce wdzieczny
Mi zalezy zbey bylo to zrobione bardzo dobrze bo mowiac nieskromnie cholernie mi sie podoba charakter tego wzmacniacza i ma mi w przyszlosci zasilac fronty ale juz w bi ampingu ze takt o znazwe (znacyz sie kazdy glosnik ma miec swoj osobny kanal) Sam mam jobla na punkcie dobrze wykonywanej pracy i nie toleruje fuszerki bo sam wkaldam 100% w to co robie.
Skomentuj