Zastanawiam sie nad sprzedarza mojego wzmacniacza i kupnem amplitunera (w przyszlosci skompletowalbym wszystkie glosniki do kina domowego). No wiec mam dwie duze kolumny przednie, nieduze satelity na tyl i aktywny subwoofer. Centralny narazie w planach. Napalilem sie na YAMAHE RXV 450 (6.1) (wiem ze pomysl nie jest oryginalny, ale uwielbiam dzwiek jamahy, pozatym cena/jakosc powoduje ze towar u mnie jest niepodwazalnie na 1 miejscu). Teraz tylko pytanie, czy oplaca sie kupic wyzszy model np. z 7 kanalami i w przyszlosci rozbudowac tylnia czesc sceny? Wydaje mi sie, ze jak na domowe warunki jest to troche zbedne, ale chcialbym uslyszec opinie kogos kto slyszal, czy tez robil takie kino.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jaki amplituner do kina (ilosc kanalow)
Collapse
X
-
nieco zbaczajac z tematu moze podac ktos link w ktorym sa zawarte zdjecia, nawet schematyczne obrazki o rozstawieniach kina no bo 5.1 wiem jak sie ustawia (oczywiscie teoretycznie) o 6.1 sie domyslam, chcialbym tylko teoretyczne obrazki, no wiece front to front i stoi z przodu central na srodku a rear stylu a w przypadku 6 i 7 to juz nie orientuje sie, bardzo bede wdzieczny za link
POZDRAWIAM, Michal
Skomentuj
Skomentuj