Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki amplituner do kina (ilosc kanalow)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki amplituner do kina (ilosc kanalow)

Zastanawiam sie nad sprzedarza mojego wzmacniacza i kupnem amplitunera (w przyszlosci skompletowalbym wszystkie glosniki do kina domowego). No wiec mam dwie duze kolumny przednie, nieduze satelity na tyl i aktywny subwoofer. Centralny narazie w planach. Napalilem sie na YAMAHE RXV 450 (6.1) (wiem ze pomysl nie jest oryginalny, ale uwielbiam dzwiek jamahy, pozatym cena/jakosc powoduje ze towar u mnie jest niepodwazalnie na 1 miejscu). Teraz tylko pytanie, czy oplaca sie kupic wyzszy model np. z 7 kanalami i w przyszlosci rozbudowac tylnia czesc sceny? Wydaje mi sie, ze jak na domowe warunki jest to troche zbedne, ale chcialbym uslyszec opinie kogos kto slyszal, czy tez robil takie kino.

cysiaczek, popwiem ci tak wszystko jest uzalerznione od tego jakim pokojem dysponujesz jesli jest ona maly to wystarczy ci 5.1 im wiekszy tym lepiej bylo by go rozbudowac o dodatkowe kolumny

pozdrawiem

Skomentuj

ja dopier robie kino... mam malutki pokoik i 5.1 mi styka sprzecik w opisie

dużo zależy od funduszy i wielkości pokoju...

pozdro

Skomentuj

nieco zbaczajac z tematu moze podac ktos link w ktorym sa zawarte zdjecia, nawet schematyczne obrazki o rozstawieniach kina no bo 5.1 wiem jak sie ustawia (oczywiscie teoretycznie) o 6.1 sie domyslam, chcialbym tylko teoretyczne obrazki, no wiece front to front i stoi z przodu central na srodku a rear stylu a w przypadku 6 i 7 to juz nie orientuje sie, bardzo bede wdzieczny za link

POZDRAWIAM, Michal

Skomentuj

Tu jest bardzo dobra strona o kinie domowym i nie tylko.

http://www.sm.kinotechnika.pl/index.html

Skomentuj

Czaruję...
          X