Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Obudowy TL od Usherów-co z nimi zrobić?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Obudowy TL od Usherów-co z nimi zrobić?

Witam,jak niektórzy wiedzą sprzedałem swoje Ushery wraz ze zwrotnicami,potrzebowałem pieniędzy niestety,do dziś żałuję...

Zostały mi po nich obudowy TL,konstrukcja z płyty wiórowej,solidna,ciężka oklejona fornirem jabłoń indyjska. Stoją w pokoju i robią jako podstawki dla moich monitorków na Tesli i STX-sie,które to miały mi ulżyć w bólu po stracie Usherów. Plan był taki,że gdy uzbieram trochę kasy,to znów zakupię Ushery i dokończę obudowy (lakierowanie). Niestety nie zanosi się abym przeznaczył 1.500zł na głośniki + zwrotnicę (bo tyle trzeba teraz wydać po podwyżce).

Pierwsze co mi przyszło do głowy to sprzedać te obudowy,za cenę samych materiałów,tylko kto mi to kupi skoro są pod Ushery? Pomyślałem również,że z braku laku mógłbym powiększyć frez pod midbasa o 4mm,i wsadzić tam AWX-a (pamiętam że przykręcałem AWX-a do obudowy testowej pod Ushera,i w sumie dużej różnicy nie było,jedynie Usher niżej schodził i bas był przyjemniejszy). Tylko że z drugiej strony wolał bym już sprzedać te obudowy komuś niż je przerabiać.

Co o tym myślicie? ktoś to kupi? za ile?

(jak tylko przestanie szaleć forum to wkleję zdjęcia)

Zdjęciaaaaa:
    Załączone pliki

Skomentuj

A ile byś chciał za te skrzynki? Bo w sumie mam do zagospodarowania T9950 + 8945a.
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Za dwie obudowy wyszło 400zł. 100zł płyty,250zł fornir i 50zł klej. Odbiór wyłącznie osobisty (z wiadomych względów) więc można się dogadać.

Skomentuj

dogadaj sie z LuSzTi i kup od niego ushery

Skomentuj

Ale mnie nie stać na nie teraz,dlatego nie wiem co zrobić z obudowami.

Skomentuj

jak luszti ich nie kupi to wystaw na allegro i na audiostereo. jak nie bedzie zainteresowania to wsadzaj AWXa

powiekszenie frezu to nie problem
              wystarczy wkleic (najlepiej termoglutem od spodu) dopasowany krazek, ktory zapewni nam podparcie cyrkla i jego centrowanie
              pozniej frezujesz w klasyczny sposob

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                Za dwie obudowy wyszło 400zł. 100zł płyty,250zł fornir i 50zł klej. Odbiór wyłącznie osobisty (z wiadomych względów) więc można się dogadać.
                Obudowy są bez lakieru? Do Bydgoszczy i z powrotem to ok 450km czyli jakieś 100zł (auto na gaz). Muszę to przemyśleć.
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Jak nie chce ci się frezować obudowy a masz znajomego tokarza to możesz przetoczyć kosz w AWX'sie

Skomentuj

Obudowy są bez lakieru. Można negocjować cenę jak by co

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz posta
                      Jak nie chce ci się frezować obudowy a masz znajomego tokarza to możesz przetoczyć kosz w AWX'sie
                      ale jak to bedzie wygladalo? sruby tuz na skraju :/

Skomentuj

Obudowy zarezerwowane do niedzieli przez jednego z userów. Jeśli nie zostaną sprzedane wznowię sprzedaż.

---------- Post dodany o 20:57 ---------- Poprzedni post o 10:58 ----------

Sprzedaż wznowiona,ktoś chętny? co do ceny to kwestia dogadania.

Skomentuj

Marian trzymaj te budy, wsadź do piwnicy i niech leżą. łądnie ci wyszły, jak zmieni się ci sytuacja i będziesz miał wolną gotówkę na ushery to kupisz je ponownie i będziesz połowe roboty z głowy. Podasz wymiary tej budy oraz parametry tunelu? CHętnie zapiszę sobie takie info na wszelki wypadek jakbym kiedyś grzebał coś na tym midwooferze.

Skomentuj

Tutaj wszystko znajdziesz: http://diyaudio.pl/showthread.php/15...30-ala-V2-w-TL

Co do "fajności" obudowy,są fajne,jako bryła,niestety fornir już mi tak za dobrze nie wyszedł,dlatego tak tanio... jak by fornir był idealnie położony to wołał bym znacznie więcej. Powiem Ci że chyba zrobię tak jak mówisz,ino najpierw położę jedną lub dwie warstwy lakieru aby fornir nie zmarniał.

Skomentuj

tylko nie do piwnicy!
                              trzymaj w pokoju
                              w piwnicy wilgoci zlapia i beda do renowacji a nie uzytku

Skomentuj

Nadarzyła się okazja kupna Usherków 8935a za przystępną cenę,równocześnie dostałem zlecenie na suby estradowe,więc i kasa będzie :) W takim razie obudowy zostają u mnie,postępy prac będzie można zobaczyć tu: http://diyaudio.pl/showthread.php/15...30-ala-V2-w-TL

Skomentuj

Czaruję...
                                X