Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Elektryczna nabijarka

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Elektryczna nabijarka

Witam Serdecznie

Mam problem z moją elektryczną nabijarką do papierosów (230 V) otóż: już dwa razy musiałem ją odsyłać na gwarancje z powodu usterki co wiąże się z sporym czasem oczekiwania i kosztami. Ostatnim razem gdy maszynka odmówiła posłuszeństwa postanowiłem że ostatni raz odsyłam ją do serwisu, jednocześnie doszedłem do tego co ulega awarii. Słabym punktem okazał się być przełącznik, jeśli maszynka ponownie się zepsuje mam zamiar sam go wymienić, co wiąże się oczywiście z utratą gwarancji. Teraz moje pytania do Was:

1. Co to za przełącznik ? monostabilny push on ?
    2. Proszę o jakiś konkretny model który mógłbym zastosować, przełącznik może być innego kształtu, wtedy liczę się z przeróbkami (z tym nie ma problemu).
    3. czy parametry prądowe nowego przełącznika muszą być takie same jak orginalnego?
    4. czy oryginalny przełącznik posiada funkcje "lżejszego startu" (nie wiem czy to dobrze określiłem)

Zamieszczam zdjęcia

Pozdrawiam.

---------- Post dodany o 19:41 ---------- Poprzedni post o 10:56 ----------

Czy taki włącznik by się nadał do tego zastosowania ?
    Pozdrawiam

---------- Post dodany 19.02.2013 o 09:37 ---------- Poprzedni post 18.02.2013 o 19:41 ----------

Czy nikt nie umie mi pomóc ? Pozdrawiam

Powinien uciągnąć, takie przełączniki mają okolo 10A maksymalnego prądu co się przełoży na ok 2kW, wątpie żeby te urządzenie ciągneło taką moc.
    Jeżeli to co pokazujesz to przełącznik i jesteś pewien, że to wina jego to możesz wymienić.
    Dziwne, że poraz któryś psuje się taka prosta rzecz.

Skomentuj

Dzięki za odpowiedź, tak jestem pewien że psuł się przełącznik ponieważ gdy maszynka przestała działać i nie reagowała na naciśniecie przycisku, zwarłem styki na przełączniku i silnik ruszył więc to na pewno jego wina. Teraz działa, czekam aż się zepsuje i przystąpię do wymiany.
      Widocznie to jakieś marne przełączniki są zastosowane i często się psują, to najsłabsze ogniwo tej maszynki bo poza tym jestem z niej bardzo zadowolony.

Skomentuj

Nie na temat...
        Tom_ek, mówisz, że warto kupić taką maszynkę? Szczerze mówiąc, nie wiedziałem że produkują automatyczne, czasem nabijam zwykłą ręczną ale ta konstrukcja mnie bardzo zaciekawiła.

Skomentuj

grzechupk , warto jak najbardziej nawet mimo że ten wyłącznik się psuję u mnie to jestem zadowolony tzn. tata bo to dla niego robię fajki (sam nie palę) Jak się dojdzie do wprawy to w godzinę można zrobić 9-10 paczek. Podstawą jest tytoń suchy i bez większych zanieczyszczeń typu jakieś badyle. Jak masz jeszcze jakieś pytania to śmiało, chętnie pomogę. Pozdro

Skomentuj

Czaruję...
          X