Napewno 85mm? A zmierz na dolaczonej prowadnicy?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Cyrkiel ala M.POWER CRB7
Collapse
X
-
Panowie ma ktoś pomysł na tulejki z gwintem M5 do frezowania otworów, czy jest szansa takie gotowce dostać
http://www.youtube.com/watch?v=ij58UiJINAM
Na dniach wypalanie prototypu...
Skomentuj
-
Może nitonakrętki nieradełkowane z łbem stożkowym MINI:
http://www.sariv.pl/katalog/produkt/116
Ale najprościej to wytoczyć jak chcesz dużą liczbę takich tulejek.
Skomentuj
-
Wydaje mi sie że cyrkiel Pawła, który mam teraz, jest najprostszy, najbardziej przemyślany i chyba najtańszy w produkcji. Zrobiony z cienkiej 2mm blachy ma te zalete, że więcej frezu moze wystawać. Zagięte boki dodatkowo trzymaja frezarkę, jest płynna regulacja w pionie wiec bezproblemowo podeszła mi nowa frezarka bosha w miejsce no name jaki miałem przedtem.
Ten wygląda może ładniej i bardziej profi ale frezować się lepiej na pewno nie będzie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Krystian Markow Zobacz postaspawanie spowodowało delikatną krzywiznę podstawy o jakiś 1mm i zastanawiam się czy nie zrobić całości skręcanej....lub delikatniej spawać
w pracy tocze spawane konstrukcje i czasami takie jaja potrafia zrobic...
mozecie sprobowac lutowania - nizsza temperatura
otwor pod regulacje widze juz rozwiercales?
ale fazki nadal musisz zrobic
---------- Post dodany o 13:02 ---------- Poprzedni post o 12:59 ----------
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaZagięte boki dodatkowo trzymaja frezarkę
Skomentuj
-
Zamieszczone przez arwas Zobacz postaBez tego stolika od spodu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Krystian Markow Zobacz postaWkrótce nowe kolumny i sądze że będzie okazja dokończyć projekt ale narazie bez regulowanych prętów na wysokość.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaa jak chcesz wprowadzic os obrotu pod frezarke?
Potrzebuje kilku standardowych średnic. Ale jak się nie sprawdzi to dorobię stolik z laminatu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez arwas Zobacz postazamocuję oś w oryginalnej stopie - jest odkręcana.
Potrzebuje kilku standardowych średnic.
Skomentuj
Skomentuj