Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc w doborze karty graficznej 400-600zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomoc w doborze karty graficznej 400-600zł

Witam.
    Szukam nowej karty graficznej z przedziału 400-600zł
    Stary GT630 po zmianie monitora nie wydala :]

Nie koniecznie musi być GeForce nawet wolał bym ati ze względu na procesor AMD.

Z wstępnego rozeznania faworyci to GTX 650 Ti lub HD7850 który jest na granicy ceny ale osiągalny.

Zauważyłem tęż duże różnice pomiędzy tymi samymi modelami w cenie i prędkości procesorów.... i można się zatracić w temacie i testach.

Nie umiem znaleźć testu gdzie mógł bym sobie porównać dwa konkretne modele.

To, że procesor AMD lepiej współpracuje z kartą graficzną ATI (AMD) to tylko mit dlatego w sumie tym nie powinieneś się kierować.

Może to pomoże w wyborze:
    http://pclab.pl/art52766.html

Sam raczej wziąłbym tego z testu (GTX 650 Ti).

Skomentuj

http://allegro.pl/asus-gtx560-direct...136845418.html starszy chip ale stawia po kontach 650ki TI ... tylko nowy rev.GeForce GTX 650 TI Boost da mu dopiero radę czekaj na to referencyjna podobno 649zł ma kosztować

Skomentuj

No właśnie w teście jest mowa o wersji Boost :)

Skomentuj

Akurat sam myślę od jakiegoś czasu nad kartą, raczej ze stajni nvidii - gtx560, gtx650-660.
          Myślałem też nad ati, ale jakoś mnie odpycha, niewiem czemu.
          Chcę zastąpić już wysłużoną gtx260.
          Dobrze by było, by bez stresu nie wydzielała aż tak dużo ciepła jak obecna.
          Reszta sprzętu: ep45-ds3r, q9550, 4gb.
          Więc poobserwuje jak się wątek rozwinie.

Skomentuj

maxdila słabo szukasz http://www.benchmark.pl/testy_i_rece...0-ti-test.html :) Napisz jeszcze jakiego procka masz dokładnie.
            Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
            Grado SR125i

Skomentuj

właśnie w tym benchmarku 560ka jest równa bądź wydajniejsza niż normalna 650 ti 128bit (boost ma magistrale 192bit)

Skomentuj

Procek: AMD FX4100 quad core 3,6GHz + 16GB RAM + MSI GT630 + Gigabyte GA-990FXA-UD3 i DELL U2913WM

---------- Post dodany o 21:41 ---------- Poprzedni post o 21:27 ----------

Z testów wynika że 7850 jest najszybsza, później warto zainwestować w Asus/Zotac GeForce GTX650Ti

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                  Akurat sam myślę od jakiegoś czasu nad kartą, raczej ze stajni nvidii - gtx560, gtx650-660.
                  Myślałem też nad ati, ale jakoś mnie odpycha, niewiem czemu.
                  Chcę zastąpić już wysłużoną gtx260.
                  Dobrze by było, by bez stresu nie wydzielała aż tak dużo ciepła jak obecna.
                  Reszta sprzętu: ep45-ds3r, q9550, 4gb.
                  Więc poobserwuje jak się wątek rozwinie.
                  Mam GTX660 ASUS'a i polecam, w spoczynku jest bardzo cicha, w grach także bardzo się nie rozkręca, w porównaniu z moją starą 6770 dzieli je przepaść Przy korzystaniu z neta średnio ma 24 stopnie C, ale mam jeszcze zamontowany wentylator z boku obudowy dmuchający na całą kartę.
                  Last edited by tomek2209; 01.04.2013, 18:36.

Skomentuj

Tak ale 660 zaczyna się od 799zł zresztą takiej mocy nie potrzebuję.
                    Wybór padł na http://proline.pl/?p=MSI+R7850-1GD5%2FOC

Skomentuj

Jaki posiadasz zasilacz? Procek najprawdopodobniej będzie ograniczał kartę :/ ale zawsze w przyszłości będziesz mógł wsadzić Phenoma II 955 i podkręcić dobrze :)

Skomentuj

Mam w pracy ASUS GTX-560 Ti i śmiga aż miło.
                        Pracuje na oprogramowaniu CAD-CAM i nie ma z renderingiem żadnych problemów.
                        Polecam - bez sensu jest przepłacać za nowsze.

Skomentuj

Czaruję...
                        X