Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Visaton DSM 25 FFL

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Visaton DSM 25 FFL

W jakich kolumnach był stosowany ten głośnik? napewno zastosowany był w Bolero 300 z tego co pamiętam chyba razem z 50 FFL.
    Miał ktos stycznośc z tą kopułką? kilka słów o niej mile widziane
    Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Przede wszystkim konstrukcje Visatona, m.in. Atlasy. Gra całkiem fajnie :)

Skomentuj

Zagra na poziomie AWX a może lepiej?

w razie czego zawsze mozna odsprzedac ;p powinny być w poniedziałek więc dam znać co i jak, narazie na prowizorycznej zwrotnicy, do projektu usiade w innym terminie.

Skomentuj

Nie słyszałem AWX to nie wiem. No i visatonów słuchałem na wysokim cięciu, nie wiem co będzie przy niskim. Jedno jest pewne-nie jest to głośnik neutralny, ale też już sporo na nim słychać :)

Skomentuj

Zobaczymy jak z podziałem, rezonans dosyć wysoki ma, ale te ARN'y które mam dośc ładnie graja na średnicy więc myslę ze będzie dobrze.
          Więc mówisz ze juz sporo na nim słychac to dobrze, bo na tych plastikach które mam teraz to nic, tylko cyka ;p

Skomentuj

ten głosnik Visaton pozycjonuje w ofercie jako hi-end.
            Arny się ledwie nadają do b-r i to pod warunkiem że im wepchniesz dużo waty w obudowę. Z całej oferty Tesli 5" i 6,5" głośników było po jednym modelu dopasowanym do obudowy b-r
            Teraz to raczej uzbieraj przynajmniej na jakiegoś AL.

Skomentuj

Nie wykluczone ze upchne w ta bude kiedyś coś lepszego lub zbuduje nowe od podstaw
              Te Arny graja w closed i pod względem basu i impulsu bardzo mi odpowiadaja

Skomentuj

W oz tez mogą nie być rewelacyjne. Za wysoka dobroć Qtc i Fc. Chyba najsensowniej będzie zrobić element stratny albo linie transmisyjną.

Skomentuj

Przyszły Visatony, na próbnej zwrotnicy juz doznalem szoku, zaraz zabieram sie za pomiary i bede cos modelowal ;p

Skomentuj

Czaruję...
                  X